Jurassic Island: The Dinosaur Zoo

Fejlesztő: FrameLine Network
Kiadás éve: 2015
Hungame pont: 18

Ha valaha is arról álmodoztál, hogy egy saját dinoszaurusz-állatkertet építesz, akkor a Jurassic Island: The Dinosaur Zoo neked szól. Ez a játék lehetőséget kínál arra, hogy különféle dinoszauruszokat gyűjts, ketreceket építs, és a látogatók örömére menedzseld az állatkertet. A játék szép, nosztalgikus 2D grafikával rendelkezik. De sajnos, mint minden jó dologban, itt is van egy kis bökkenő…

A játék megjelenése óta sok év telt el és nem érkeztek meg azok a patchek amik egy jó játékká tehették volna. A legnagyobb kihívás a pénzügyi menedzsment – gyorsan fogy a pénzed, így nehéz fenntartani és fejleszteni az állatkertet. Az irányítás sem a legjobb: sok játékos találja nehézkesnek és frusztrálónak.

Ráadásul a játékban hiányoznak olyan alapvető funkciók, mint az állatkerti gondozók alkalmazása. Ezért minden aprósággal magadnak kell foglalkoznod, ami hamar fárasztóvá válik. És ott vannak még a játékmeneti hibák is: a tutorial fázisban például gyakran megakad a játék a ketrecek és utak építésénél, ami eléggé bosszantó tud lenni.

A látogatók vonzása is nagy kihívás. Hiába az izgalmas dinoszauruszok, ha senki sem jön megnézni őket, nehéz lesz sikeresen működtetni az állatkertet. Az útmutatók és tutoriálok hiánya pedig csak tovább fokozza a zűrzavart, így sokszor fogalmad sincs, hogyan haladj tovább.

Bár a játékban nagy potenciál rejlett, a fejlesztések és javítások hiánya miatt ezek a hibák komolyan rontják az élményt. A játékosok véleménye vegyes: vannak, akik szeretik a koncepciót és a grafikát, de a gyors pénzvesztés, a rossz irányítás és a gondozók hiánya miatt nem tudják igazán élvezni a játékot. Egy tycoon játék rajongó például unalmasnak és hibásnak találta a játékmenetet, de akadt szülő aki jelezte, hogy az ötéves gyermeke szereti a játékot.

Összefoglalva, a Jurassic Island: The Dinosaur Zoo egy érdekes és lehetőségekkel teli játék lehetett volna, de a bugokat és játékmenetbeli hibákat javítani kellett volna megjelenés után. Ha nagyon szereted a dinoszauruszokat és a tycoon játékokat, talán érdemes lehet kipróbálni, de készülj fel arra, hogy a jelenlegi formájában lesznek fennakadások játék közben.

Válasz írása

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑