Futárposta

Fejlesztő: Huszár Vince Novotrade
Kiadás éve: 1986

Térjünk vissza gondolatban azokba az évekbe, amikor a légiposta továbbítása még bátor emberek életveszélyes vállalkozása volt, amikor a pilóta még jórészt magára hagyatva, néhány kezdetleges műszer segítségére támaszkodva dacolt a viharokkal, az útjába kerülő magas hegyekkel, a fogyó üzemanyaggal, amikor pillanatonként kellett döntenie, és egy rossz döntés az életébe kerülhetett.
sinclair.hu: A játék lehetőséget ad, hogy mi is átéljük mindezeket az izgalmakat. A magabiztos pilóták rögtön gépbe szállnak. Az óvatosak azonban előbb próbára tehetik földrajzi ismereteiket, mégpedig – választott nemzetiségüktől függően – magyar, orosz, angol vagy német nyelven. És nem elég a repülés minden veszélye: a jó pilótának a pénzére is figyelnie kell!
Ez a játék kihívás minden bátor szív tudni vágyó elme számára!
Az izgalmas, kalandos játék a szórakoztatás mellett a fontosabb európai városok földrajzi fekvésének, a kontinens domborzati viszonyainak tanulmányozását is segíti.
Működtetése során négy nyelv közül (magyar, angol, német és orosz) választhat.
Az első rész (GYAKORLÁS) az egyes városok térképen való azonosítását, s a közöttük légvonalban mért távolság felbecsülését gyakoroltatja.
Ezt a részt a türelmetlenebb játékosok átugorhatják.

A második rész (JÁTÉK) már aktív részvételt kíván, csomagokat kell eljuttatnia megadott városokba megfelelő díjazás és szerény kilométerpénz fejében.
Légipostás vállalkozásához 3 repülőgépet és 1000 SCU (Spectrum Currency Unit) pénzelőleget kap. (Amennyiben a gyakorló részt is végigjátszotta, az ott elért pontszám is hozzáadódik az alapösszeghez!)
A csomagok számának, illetve a vásárolni kívánt benzin mennyiségének kiválasztása után a repülőgép starthelyzetbe áll.
Gyorsítsa fel a gépet (M), majd emelje a felhők fölé (1).
Kerülje el a repülőtéren mozgó többi légijárművet!
A repülőgép útját az aktuális tartózkodási helyétől kezdődően kirajzolódó vonal jelzi a térképen. A haladás irányát ? amelyet a bal felső sarokban megjelenő repülőgép állása is mutat ? az O/P gombok segítségével tudja szabályozni.

Futárposta - Spectrum - Magyar Fejlesztésű Játékok

Feltétlenül kerülje ki a 2000 méteresnél magasabb (fekete) hegycsúcsokat! Az 1000-2000 méter közötti hegységek (szürke illetve színes monitoron piros) fölötti repüléshez a magasságmérő második osztásig kell emelni a gépet, erre azonban nagy terhelés (2 csomag) esetén nem nyílik lehetőség.
A fogyasztást jelentősen emeli a repülési magasság és a terhelés növelése.
A magasság gyors csökkentését a motor leállításával (N) érheti el. A motor újbóli beindítása esetén (M) a zuhanás megáll.

Amennyiben a magasság az alsó beosztás alá süllyed, a repülőgép leszállóhelyet keres.
Ez viszont katasztrófához vezet, ha nincs a közelben repülőtér.
Az üzemenyag vészes fogyása esetén válasszon leszállóhelyet (bármely a térképen jelzett város), irányítsa oda gépét és csökkentse a sebességet.
A kiválasztott városban végrehajtott landolás után (Q) ne feledkezzék meg a repülőgép lefékezéséről sem (N)!
A gazdaságos benzinfelvétel helyszíneinek kiválasztásához az egyes országokban érvényes benzinárak táblázat nyújt segítséget. Időnként persze a dolgok természeténél fogva az árak is változnak.

Vezérlés:

  • 1 fel
  • Q le
  • O balra
  • P jobbra
  • M gyorsít
  • N lassít

Válasz írása

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: