Caesar the Cat

Fejlesztő: Novotrade
Megjelenés éve: 1983
Hungame pont: 83

ep128: A külföldi közönség az 1983 november 14 és 16 között, Londonban tartott, Magyar kereskedelmi kamara által szervezett bemutató ismerkedhetett meg a játékkal, néhány további programmal együtt. Az angol szaksajtó elismerően szólt a programokról, kiemelve azok békés jellegét és dicsérve a magyar fejlesztők eredeti ötleteit. Az angol verziót a Mirrorsoft adta ki, Caesar the Cat címmel. 


A játék célja: Caesar cicának meg kell fognia a kamrában az egereket, s ki kell vinnie őket az ajtón kívülre, megakadályozva ezzel azt, hogy az egerek elpusztítsák a kamrában lévő élelmet. A cica jobbra-balra sétálhat a polcokon, és fel-le ugrálhat rajtuk.

Commodore Újság 1986/5: Elsősorban a gyerekek kedvelhetik meg Cézárt a macskát, aki az éléskamrában polcról-polcra ugrándozva egerészik. A megfogott egereket ki kell vinnie a kamrából és újabbakat kell üldözőbe vennie. Ha lever valamit, csökken a pontszáma. Joystick-kel és billentyűvel egyaránt lehet játszani. A játék bármelyik pillanatában a botkormányról visszatérhetünk a billentyűzetre.

c64krissz: Alul van egy folyamatosan visszaszámláló érték, ami a pontszámunk, és egyben a hátralévő időnk is. Ha sokáig tétlenkedünk, akkor lejár, és győznek az egerek. Pár egér elkapásával már viszonylag nagy szám hozható össze, tehát ez a veszély csak a játék elején fenyeget. Nem csak ételek vannak a polcokon, vigyázni kell hogy az értéktárgyakban ne tegyünk kárt. A kancsóra, üvegekre, csuprokra vigyázni kell, mert lelökésükért elég sok pontot von le.

Fejlesztők: Fördős András, Horváth Tibor, Kiss Donát, Szinetár János, Dr. Budai Béla.

Checkpoint 2×10 – A magyar játékfejlesztés a szocializmusban 4:50-től (Kiss Donát)

Válasz írása

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑