Észkerék

Fejlesztő: Babi-Szoft (Babinszki Zoltán)
Megjelenés éve: 1992

Krissz: Másik nagyon korai emlék az Észkerék. Bizonyára sokaknak ismerős. Ez is speakeren csipog, a hangeffektek mellett zenét is tartalmaz, viszont azt 1 percnél tovább nem ajánlott hallgatni. Magyar nyelvű, az a poénkodós fajta. A szabályokat a képen láthatod, a játékot pedig ide kattintva tudod letölteni, majd az ESZ.EXE-vel indítani. 🙂 

DOSjatekok: Az Ész-kerék a Wheels2 és a TV1 Kerék-bár címû mûsorának apropóján íródott. A szabályok majdnem azonosak. Egy feladványt kell kitalálni, mássalhangzók és magánhangzók megadásával, a szerencsekerék megforgatása után.A kapott szám és a találatok szorzata adja a pontszámot. Ha nincs szerencsénk, akkor a következõ játékos jön. Magánhangzót is lehet kérni, de akkor elvész a pontszámunk 10%-a. A megoldást a megfejtés funkcióban adhatjuk meg, ahol minden hiányzó betû után 500 pontot kapunk. Csak annak a játékosnak halmozódik fel a pontszáma, aki megfejti a feladványt. A szint minden menet után emelkedik, a gép szintenként okosodik. A játék végén pontszám alapján felkerülhetünk a csúcstartók listájára. Ezt a listát meg is õrzi a játék. Ha a zenebona zavar, akkor ki lehet kapcsolni a Scroll-Lock billentyûvel. Szerintem jópofa kis játék. Kötelezõ darab!

Észkerék” bejegyzéshez 3 hozzászólás

Új írása

 1. Ezzel rengeteget játszottam gyerekként. A német SAT1-ből ismertem a Szerencsekereket, ezért nem volt ismeretlen számomra a játék (korábban jelent meg, mint ahogy Magyarországra eljött volna a Szerencsekerék), és nagyon élveztem, sokat játszottam vele. Gyerekként valamennyit értettem a vicces beszólásokból, és azért is közel áll hozzám, mert békéscsabai fejlesztés, és én is innen származom.

  Kedvelés

 2. Nekem a beépített főnök funkció maradt meg nagyon. 8-9 éves fejjel nem igazán értettem, hogy miért is jó az. De viccesen tapasztaltam, hogy úgy is el lehetett indítani a norton commandert és utána visszamenni a játékba. Tiszta multitasking ala’ DOS 😀

  Kedvelés

 3. Szerencsekerék 1993-tól volt akkor vette meg a licenszet az MTV, de előtte is volt Kerék-Bár Vágó Istvánnal, ami hazai koppintás volt, kicsit fapados, de a miénk.

  A játék vége felé már sokat kellett gondolkodni a betűkön, mert ha a géphez került azonnal megfejtette két betűből is.

  Voltak benne hibák is pl. az egyik étel “csresznyebefőtt”

  Kedvelés

Válasz írása

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: