Sudden Strike 4

Fejlesztő: Kite Games
Megjelenés éve: 2017

Gamekapocs: A Sudden Strike első része még azokban az időkben született, amikor a második világháborús stratégiai játékok a reneszánszukat élték. Akkoriban kis túlzással szinte minden hónapban újraélhettük a partraszállást vagy éppen a sztálingrádi csatát, így mindenképpen megsüvegelendő, hogy a Sudden Strike neve fennmaradt ebből az időszakból. A széria legutóbbi darabja 2010-ben jelent meg, ez volt a Sudden Strike: The Last Stand, melyet még az eredeti fejlesztő gárda rakott össze, majd hosszú szünet után idén érkezett meg a negyedik rész a magyar székhelyű Kite Games műhelyéből.

Hogy mennyivel másabb időszakba érkezett meg a Sudden Strike 4, mint a 2001-es első rész, azt remekül mutatja, hogy még én is felkaptam rá a fejem, pedig anno nagyon untam már a második világháborús RTS-eket. A 2010-es évek második felére azonban mind a stílus, mind pedig a téma visszaszorult, így vártam már egy ilyen címre, ráadásul a név hallatán egy hatalmas nosztalgiaroham is elkapott.

Szerencsére a Kite Games munkatársai nem akarták megreformálni a sorozatot, így egy minden szempontból klasszikus RTS-t kapunk, egy-két nem túl radikális újítással megbolondítva. A szériára jellemző, hogy nincsen bázisépítés, inkább a harcokban való taktikázáson és a meglévő egységek menedzselésén van a hangsúly. Itt nem kell azzal bíbelődni, hogy nyersanyagokat gyűjtsünk, és a szokásos fejlesztési szinteket sem kell végigzongorázni. A küldetések elején kapunk néhány tankot és gyalogost, majd bizonyos feladatokat megoldva újabb egységekkel gazdagodhatunk.

Válasz írása

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: