Hot Air Balloon

Fejlesztő: Nemeth. I – Andromeda Software
Kiadás éve: 1985

A Hot Air Balloon egy 1985-ben Commodore 64-re megjelent magyar játék. Egy játékos játszhatja és egy hőlégballonnal szálunk a szavanna felett. Vigyáznunk kell, nehogy földbe csapódjunk és a viharokat is érdemes elkerülni. A játék célja pedig nem más, mint csapdába ejteni a lent békésen éldegélő elefántokat (és egyéb állatokat?). Ez a játékcél vélhetően ma már igen sok tiltakozást váltana ki, de a 80-as években úgy néz ki még simán belefért. 

A csatolt youtube videóban is igen hamar végez is a tesztelő a játékkal pont a játék célja miatt. Más videót viszont nem találtam róla sajnos.

Hot Air Balloon - Magyar Fejlesztésű Játékok

Hot Air Balloon” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Új írása

  1. Itt is megjelent a program ZX Spectrumos változata Hot-Hit néven, csak az egy hőlégbalon szimuláció volt (komplet fizikai modellel). Ezt is keresem, mint a Home Hungaroringet (mindkettő a mi programunk)

    Kedvelés

    1. Szia, a Home hungaroring simán hungaroring néven fut a blogon. A C64, spectrum és egyéb platformokat pedig egybe szoktam vonni: https://hungame.blog/2017/07/02/hungaroring/
      Vagy itt sem sima portolásról beszélünk, hanem majdnem teljesen másik játék volt a Spectrumos változat? Mert akkor mindenképpen feltüntetem az Andromeda mellett az Interbit-et is!

      A Hot-Hit akkor viszont tekinthető egy teljesen különálló játéknak/szimulációnak akár?
      Amúgy az interbit játékok kapcsán akkor lehet kérném a segítséged. A Bertalan a Béka és a Tóbiás kalandjai is ha jól sejtem a ti művetek. Ezekről viszont kb semmit nem tudtam kinyomozni a címűkön kívűl. Van esetleg eredeti játék leírásod, borítód… esetleg tudnál modnani róluk pár mondatot ami egy adatlap alapjául szolgálhatna? 🙂

      Kedvelés

Válasz írása

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑