R.B.I. Baseball 2 (Mega Drive port)

Fejlesztő: Novotrade
Portolás éve: 1993

Az egészen biztos, hogy a Novotrade 1993 környékén portolt egy RBI Baseball játékot. Sajnos nem azt sikerült 100% biztosra kiderítenem, hogy a sorozatnak melyik részén dolgoztak. Az egyetlen forrás, aminél konkrét játékot tudtam összekapcsolni a céggel, az a gamefaqs.com volt, az oldal szerint a R.B.I. Baseball 2 lehet a befutó. Ha valaki meg tudja erősíteni ezt az információt, kérem jelezze!

Az eredeti RBI Baseball 2 eredetileg NES-re jelent meg 1990-ben. Ezután portolták egészen sok platformra, vélhetően a Sega Mega Drive verzió lehetett magyar fejlesztés.

Az R.B.I. Baseball sorozat (Japánban Pro Yakyuu Family Stadium néven ismert) első része eredetileg NES-re készült. Ezt a Namco fejlesztette 1986-ban. Azóta a széria 11 újabb részt élt meg, a legfrissebb R.B.I. Baseball 2017 tavaszán jelent meg az aktuális konzol generációra.

Ez a játék széria volt az első, ahol licenszelték a játékosok nevét. A 80-as években ez egyáltalán nem volt jellemző a többi baseball játékra. A csapat nevekre mondjuk akkor még nem fizettek be, így azok a városok nevét vették fel, mint: Boston, California, Detroit, Houston, stb…

Sajnos se képet, se videót nem sikerült találnom a Mega Drive változatról.

R.B.I. Baseball 2 (Mega Drive port)” bejegyzéshez egy hozzászólás

Új írása

  1. 1990 vagy 1991 magasságában jártunk a Novotrade-nél egy PC-s játékkal, hátha érdekli őket. Akkor nagyon büszkén mutogattak a fejlesztő srácok egy saját fejlesztésű baseball játékot PC-re, bár azt is elmondták, hogy a PC piac most pang.

    Kedvelés

Válasz írása

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑