Super Street Fighter 2 Turbo (Amiga port)

Fejlesző: Human Soft
Kiadás éve: 1995

Az 1991-ben megjelent Street Fighter II: The World Warrior volt az első igazi folytatása az eredeti Street Fighter-nek. Az első fejlesztés a Street Fighter II: Champion Edition volt, amiben a játékosok már a négy főellenséggel is játszhattak, valamint ugyanazt a karaktert is választhatták mindketten. A játékmenet is át lett dolgozva. A második fejlesztés, a Street Fighter II’ Turbo: Hyper Fighting (Dash Turbo) a számos nemhivatalos verziók miatt jelent meg. Ennek a játékmenete már jóval gyorsabb volt, mint az előzőeké és új speciális támadások is megjelentek (Chun-Li – Kikoken, Dhalsim – Yoga teleport)

Super Street Fighter 2 Turbo amiga 1995 - Magyar Fejlesztésű Játékok

A magyar IGN készített egy toplistát, amnek címe: Remek játékok Ronda borítokkal. Ezen negyedik helyezett lette, a Super Street Fighter II Turbo Amiga verziója:

“Talán senkinek sem kell bemutatni (legalábbis reméljük) a verekedős játékok egyik legöregebb tagját, avagy a Street Fighter-szériát. A Capcom igen komoly múltra visszatekintő sorozatáról (mely a mai napig a legjobbak között van) ugyan meglehetősen sok bőrt lehúzott már az évtizedek alatt, ezt többnyire ügyes marketinggel és minőségi prezentációval ellensúlyozta. Kivétel az Amigára is kiadott Super Street Fighter II Turbo, ami az említett géptípusra valami kimondottan förtelmes cover arttal jelent meg. A „PhotoShop-mester” legutolsó danját is elnyerő alkotó egyfelől ocsmány karakterrajzokkal zsúfolta tele a képet, másfelől egy Zs-kategóriás VHS-borítót megszégyenítő robbanást is beszuszakolt a városi utcával és villámmal díszített panorámába. Lehet, munka közben már titokban a Mortal Kombatra és Raidenre gondolt?”

Válasz írása

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: