Fatal Abyss

Fejlesző: Human Soft
Kiadás éve: 1997

Első ránézésre látszik, hogy a HumanSoft és a SegaSoft egy igazán nagy durranással próbált előállni, mikor nekiálltak ennek a király víz alatti akciójátéknak. Nagyon ígéretes, a grafika nagyon finom és nagyon jók a kilátások egy jól sikerült játékmenetre. Viszont miután kicsit próbára tetted a türelmedet az irányítással, nem tudod eldönteni, hogy ez a kilencvenes évek legnehezebb játéka, vagy csak szimplán a leghibásabb.

A Fatal Abyss a jövőben játszódik, tudósok felfedeztek egy új energiaforrást amit Bacteria 241-nek hívnak. Ez a baktérium csak az óceán fenekén fordul elő. Természetesen az Eco System cég problémákba fut bele a betakarítás közben. Másoknak is kell az új energiaforrás, így kalózok csoportjaival kell majd megküzdenünk érte akik a Proteus Tech-nek dolgoznak.

Fatal Abyss - Magyar Fejlesztésű Játékok

A játék 24 küldetést tartalmaz, és mind a két cég oldalán harcolhatunk 12 misszión át. Ha végigcsináltad egyik oldalon a 12 bevetést, akkor elméletileg ezeknek a tükörképét fogod lejátszani a másik oldalt támogatva. Ezt sajnos az eredeti cikk írója nem tesztelte, így csak teória.

A küldetések felépítése egészen olyan mint a Wing Commander játékokban, viszont a játékmenet sokkal inkább emlékeztet a Descent 2-re. Teljesen három dimenzióban mozoghatunk, tudunk süllyedni, emelkedni és a játék folyamatosan visszahúz minket vízszintes nézetre, ha elengedjük az irányítást. Sajnos a Fatal Abyssban ez nem sikerült olyan jól, mert az egész valahogy túl érzékeny és nem lehet állítani rajta. Ami még plusz problémát okoz, hogy a játék minden nem tutorialt is nélkülöz, így egyedül kell rájönnöd arra, hogy mivel mit csinálsz. Ráadásul az AI vezérelt ellenfelek irreálisan fordulékonyak és túl jól is céloznak.

Kár ezért, mert a játékban benne lenne a potenciál. A grafika igazán szépre sikerült. Ebben a játékban nem találkozol a fényes és hatalmas terekkel mint más játékokban. Ez az óceán feneke, legyen hát nyomasztó! Egyedül a tengeralatjáród (és a többiek) lámpái világítják meg a teret. A fegyverek szépek, a buborékcsíkok amiket pedig húznak a torpedók lélegzetelállítóak. A pályák nem különösebben kiemelkedőek, de elhiszed, hogy így néz ki az óceánfenék, szóval tökéletesen megfelelnek.

A zenék különösen jól sikerültek, a hangulatos ütemek főleg a MechWarrior 2 soundtrack-jére emélkeztetnek és a hangeffektek is rendben vannak.

Összeségében a Fatal Abyss sajnos csalódás, túl sok lehetőség lett volna ebben a játékban, de csak reménykedhetünk, hogy a SegaSoft és a HumanSoft egy patch keretében emberbarátabbá teszik a nehézségi szintet. Ha ez megtörténik, akkor a Fatal Abyss egyértelműen egy nagyszerű játékká válik.

Szabad fordítás – Gamespot
Michael E. 1999 Január 8.

Válasz írása

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: