Ecco the Dolphin: Defender of the Future

Metascore: 84
Fejlesztő: Appaloosa
Megjelenés éve: 2001

Retemu: Az Ecco sorozat jelenleg megjelent utolsó része, amely a korábbi időszakhoz számítva több száz évvel a jövőben játszódik.

A 2000-ben megjelent játékot már nem a Novotrade név alatt, hanem az új Appaloosa I. C. fejlesztői névvel került megjelenésre Sega Dreamcast konzolra. A Dreamcast konzol korszakának “lejártával” a játék átírásra került Sony Playstation 2 konzolra is, 2002-ben.

Ecco the Dolphin Defender of the Future - Magyar Fejlesztésű Játékok 1

Magyar készítői között vannak: Soltész Csaba, Szentesi József, Tassonyi Kadocsa, Venyercsán Emil, Héger Attila és még sokan mások (link).

A sorozat majdnem egy másik résszel is gazdagodott, de még a híresztelések szerint a Dreamcast konzol támogatásának vége miatt az újabb Ecco játék fejlesztése abbamaradt (Ecco the Dolphin 2: Sentinels of the Universe).

Később (2013) a játék atyja össze akart hozni egy szellemi utódnak tekintendő játékot is (The Big Blue), amelyre a Kickstarteren kezdtek gyűjtésbe (link)- ez a gyűjtés azonban nem volt sikeres (link).

Sáránszki Mihálynak köszönhetően kaptunk egy egész hosszú (ha jól értettem) pre alpha állapotú gameplayt az Ecco2 Sentinels of the Universe-ről.
“A játékmenetek nem valósak (bár vannak működő elemek), mivel egyik pálya sem készült el (alfa állapotra sem), ezek inkább csak benyomások, hangulatok. A zenék ténylegesen azokhoz a pályákhoz készültek, ami alatt hallhatók (több is sérült volt, így némi trükközés kellett hozzájuk), egyedül a Holy Forest az, amihez Ecco1-es zenét tettem (ahhoz nem találtam ecco2-est).”

Ecco the Dolphin: Defender of the Future” bejegyzéshez egy hozzászólás

Új írása

Válasz írása

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: