Cease Fire

Fejlesztő: Alpha Tauri Interactive
Kiadás éve: 2007

PcGuru: Kis ütés, nagy rúgás, blokk, blokk – rég volt már, mikor még a Mortal Kombat szériában a PC is célplatformnak számított. Egy hazai fejlesztőcsapat a kesergés helyett inkább a tettek mezejére lépett, és készítettek egy saját arcade verekedős játékot – csak nekünk, PC-seknek…

Vibrál a levegőben egy PC-s verekedős stuff hiánya… Felvetődött hír, hogy talán a Mortal Kombat széria hosszú-hosszú szünet után újra beköszönt a PC-s platformra, de egyelőre semmi hivatalos megerősítés vagy cáfolat nem érkezett. Talán sikerül ezt a szomjat ideig-óráig eloltania a Cease Fire-nek, melyet az Alpha-Tauri Kft. picinyke csapata hegesztett, akik közül majdnem mindenki több éves játékfejlesztői tapasztalattal rendelkezik.

A játék a Mortalokból már jól ismert 2D-s, oldalnézetes megjelenítést követi, ám hangulata meglehetősen egyedi, hiszen az 1940-es évek (náci időszak) stílusjegyeit viseli magán. Egy tucatnyi karakter közül választhatunk, amelyeknek csomó spéci képesség áll rendelkezésére, hogy hupililára gyepálhassa aktuális ellenfelét, a 12 különböző pályán.

“A Cease Fire megalkotása nem másnak köszönhető, mint a nagy szerelmek (a klasszikus Mortal Kombat és Street Fighter) hiánya a PC platformon, már jó pár éve. Csapatunkban sok arcade fan van, és gyakorlatilag e játékunk születése a cégen belül, mint egy mellékvágányon történt, szinte hobbiból. Tisztában vagyunk vele, hogy egy rétegjátékot készítünk, de mindenképp próbáltuk a régi hangulatot visszaidézni. Mivel nem “AAA” játéknak szántuk a Cease Fire-t, ezért az ára is ennek megfelelően a szokásos budget árral megegyező…”

Válasz írása

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: