Dungeoned

Fejlesztő: Redshift
Kiadás éve: 2008

A Dungeoned egy nagyon egyszerű, vicces dungeon crawler játék némi akcióval, puzzle-ökkel és szerepjátékos elemekkel kiegészítve. Pályáról pályára a feladatod, hogy megtaláld a kijáratot és aktiváld azt, hogy tovább juthass.

Minden pályán össze kell gyűjtened valamennyi aranyat, hogy a kijárat megjelenjen. Ezt pedig csapdák, szörnyek és különböző logikai feladványok próbálják folyamatosan gátolni. Sőt még az is lehet, hogy olyan ellenséggel találkozol szembe, akinek a szándékai pont ugyanazok mint neked…!

rendszerigeny.hu interjú részlet:

RI: Mi volt az első játék, amiben már te is részt vettél?

Elendil: Első közös játékunk a Dungeoned, ez először csak PocketPC-re jelent meg 2008-ban, de ekkor már teljesen nyilvánvaló volt, hogy a korábbi platformoknak vége, így másikat kerestünk.

Dungeonad Redshift - Magyar Fejlesztésű Játékok

RI: Mi lett ez a platform?

Elendil: Ez lett az iPhone. A Quest-et írtuk át iPhone-ra, mivel gondoltuk hogy lesz piaca. Mivel Stewe már nem volt a csapatban, ez elég melós volt (a grafikán kívül minden mást ő írt benne és nem mondhatnám hogy túl áttekinthető lenne a program :). Végül 2009-ben jelent meg. Ezután kiadtunk egy kiegészítőt, illetve elkezdtünk együttdolgozni egy amerikai párral, hogy megjelentessük a Quest-es kiegészítőiket. Őket még a Legacy-s időkből ismerjük, ahhoz csináltak először kiegészítőt, ami elég jó lett és amit ők már akkor pénzért árultak. Mind a Legacy, mind a Quest esetében elérhetővé tettük az editort, amivel bárki csinálhat kiegészítőt a játékhoz, és ha akarja árulhatja is. De az iPhone-on nem lehet szabadon hozzáférni a programokhoz, így nekünk kell beleintegrálni a játékba minden kiegészítőt, ezért kezdtünk együttdolgozni velük az iPhone-os kiegészítőiken. Mint láthatod az oldalunkon, elég termékenyek voltak. 🙂 Csak az “Islands of Ice and Fire” a mi kiegészítőnk, a többi az övék (egy kivétellel (“Lost Archipelagos”), amit egy másik lelkes rajongónk készített, és ingyenes).

Válasz írása

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑