Shattered Origins Guardians of Unity

Fejlesző: Elder Games
Kiadás éve: 2011

PCGuru: A Shattered Origins: Guardians of Unity egy űrstratégia-akció hibrid, melyet egy független magyar garázsfejlesztő csapat, az Elder Games fejlesztett. A játék története szerint az emberiséget Föld lakhatatlanná válása után a Védelmező nevű nagyvállalat irányítja, a totalitárius hatalom azonban nem bánik megfelelően a rá bízott javakkal, így kitör a polgárháború.

Egyszer réges-régen már beszélgetett veled a PC Guru csapata, sőt, azóta első nagy játékod, az űrszimulátor-stratégia hibrid Shattered Origins is megjelent (a demó itt próbálható ki). Mi történt veled azóta?

Rengeteg minden történt. Az Elder_Gamest az előző játék után egy kis időre félretettem, hogy kisebb, casual játékok fejlesztésével képezzem magam. Megtanultam néhány új programozási nyelvet és közben elkészült jó pár casual játék, melyek közül kettőt ki is adtam. Mindkettő sikeres lett, ezek közül a Ruin nem csak anyagilag, de a kritikákat tekintve is sikernek mondható.

A casual fejlesztések után visszatértem az Elder_Gameshez, hogy teljesen átformáljam azt. A régebbi csapattagok közül csupán néhányan maradtak meg. Sok külsőst alkalmazunk, akik egy-egy részfeladatra koncentrálnak. 2011 vége felé felkeltettük egy külföldi kiadó figyelmét, amely azóta a következő projektünket finanszírozza, ám ezen felül szabad kezet adtak. Hogy őszinte legyek, úgy érzem, most vagyunk ott, ahova mindig is jutni szerettünk volna. Egy profi támogatóval dolgozhatunk együtt, aki mindent ránk bíz, csupán akkor szól bele a fejlesztésbe, ha kikérjük a véleményét.

Shattered Origins Guardians of Unity - Magyar Játék

A híres indie-fejlesztések mögött általában merész, különc emberek állnak, akik tűzzel-vassal küzdenek a nagyvállalati bekebelezés és az AAA-uralom ellen. Hogy látod, sikerrel járhatnak, vagy mindenképp a hatalmas franchise-oké a jövő, és megkerülhetetlenek az olyan kiadóóriások, mint az EA, vagy az Activision?

Szerintem sikerrel járhatnak, a példákat napestig lehetne sorolni. Érdekes anekdota ezzel kapcsolatban, amit Jason Rohrer indie-fejlesztő mondott, hogy ha megemlítesz egy híres indie játékot bármely nagyobb kiadó vezetőségének, az első, amit a vezetőség kérdez, hogy hány példányban fogyott a boltban, Steamen, akárhol. Jason ezt a példát hozta arra, hogy bemutassa, mennyire más világ az AAA- és az indie fejlesztések világa, és mennyire más a kettő mozgatórugója. Míg az AAA-játékok egyre nagyobb költségvetésből készülnek, és így a készítőiknek egyre inkább biztosra kell menni (hiszen a befektetett pénznek meg kell térülnie), addig az indie fejlesztők kockáztathatnak, hiszen jóval kevesebb bevétel is már haszonnak számít.

Mindebből számomra úgy tűnik, hogy az „AAA-ipar” és az indie játékfejlesztés jól megférnek egymás mellett, és ahogy egyre több, egy kaptafára épülő AAA-játék érkezik, úgy egyre nagyobb lesz az igény az indie-játékok iránt.

A teljes interjút a PCGuru oldalán itt találjátok: Független magyarok: Interjú a Shattered Origins alkotójával

A Demo verzió innen tölthető le ingyen: Letöltés

Ha további ingyenes magyar fejlesztésű játékokat keresel, akkor látogass el ide: Ingyenes Magyar Fejlesztésű Játékok

Válasz írása

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: