Bus Tycoon ND

Fejlesztő: FrameLine Network
Megjelenés éve: 2016

sg.hu: A Bus Tycoon ND (night and day), ahogy az a címéből is látható kizárólag a buszos személyszállításra helyezi a hangsúlyt és ennek köszönhetően a játék elején megalakított cégünket is eme üzletágban, a személyszállításban kell felfuttatni. Ehhez persze a legtöbb városban a lehető legjobban elhelyezett megállókat kell kialakítani és ésszerű menetrenddel elszállítani onnan az embereket. Persze ahogy telik az idő, emelkedik a színvonal, újabb és újabb járművek és vetélytársak jelennek meg és ezért nekünk is lépést kell tartani a korral, nem ülhetünk a babérjainkon. A Bus Tycoon ND (night and day) nem bír szemkápráztató grafikával, viszont a program nem is kíván meg mást, az igazi rajongók örömmel vetik majd bele magukat a program világába. És akkor most következzen az interjú a FrameLineNetwork vezetőjével, Kilián Attilával.

Bus Tycoon ND - Magyar Játék
Bus Tycoon ND – Magyar Játék

A Bus Tycoon ND-ben a játékos feladata egy autóbusz társaságot felépíteni és felfuttatni a környékbeli városokban is. 2D izometrikus nézetben felülről-oldalról látjuk a játékmenetet, de közben a cég igazgatójaként fejlesztenünk kell a járműparkot, új megállókat kell telepíteni, rendelni a megfelelő üzemanyagból valamint fejleszteni az úthálózatot.

A kezdeti fejlesztés után az egyre sűrűsödő forgalom miatt a játékosnak számolnia kell dugókkal és feltorlódó forgalommal. Emiatt érdemes jelzőlámpákat telepíteni és fejleszteni az úthálózatot, hogy jobb összeköttetés legyen a különböző megállók között. A buszoknak néha tankolniuk is kell, ezért össze kell kötni a buszhálózatot a központi benzinkúttal is, valamint a garázzsal, ahol időnként a buszok szervizelése is történik.

Bus Tycoon ND - Magyar Játék
Bus Tycoon ND – Magyar Játék

A játék célja a lehető legkiterjedtebb buszhálózat építése, valamint a járműpark folyamatos fejlesztése. A benzinkútnál egyre fejlettebb üzemanyagtípusok is választhatóak, ezzel együtt pedig újabb típusú buszokat is tud a játékos vásárolni a szervizközpontban. A járművekre rá lehet kattintani, ahol az aktuális sebességet, a profitot és egyéb fontos információkat tud megnézni a cégvezető. Itt kell azt is ellenőrizni, hogy szükséges-e a buszt szervizbe küldeni; ha ez hosszú ideig elmarad, az a busz totálkárához vezethet, ezért érdemes erre is figyelni.

A Bus Tycoon ND egy nagyon leegyszerűsített és csak a buszokra fókuszáló változata az Open TTD-nek, de beletettem az összes olyan számomra hiányzó apróságot, amitől sokkal látványosabb. Ilyen lett a nappalok és éjszakák váltakozása, a főutakra kihelyezhető jelzőlámpa rendszer vagy hogy a buszoknak bizonyos időközönként tankolniuk kell. További fontos változtatás volt, hogy a buszmegállókat is lehet fejleszteni és azok grafikában is egyre összetettebbek lesznek.

Bus Tycoon ND” bejegyzéshez 4 hozzászólás

Új írása

 1. A játékban mér 5 buzom van, mégis csak 2 látok. Hol vannak?? Meddig állnak a szervizben?? hol találok leirást a játékról? Hogyan tudom eltüntetni a felelsleges busz állomásokta???

  Kedvelés

  1. A blog csak gyűjtőoldalként üzemel, és nem értek behatóan minden játékhoz ami fent van, így csak annyiban tudok segíteni, hogy hol tudsz kapcsolatba lépni olyannal aki esetleg tud válaszolni a kérdésedre: Mivel még a Bus Tycoon-t készítő csapat weboldala eléggé élőnek tűnik szerintem tegyél egy próbát ott írni a fejlesztőknek: https://www.framelinenetwork.com/ és ott a jobb felső sarokban van egy üzenet írás ikon. Esetleg a facebook csoportjukban is lehet írni nekik https://www.facebook.com/theterminalgame, de ez most egy másik játékukra van kihegyezve, így mindenképpen jelezd, hogy a Bus Tycoon-ról van szó 🙂

   Kedvelés

  1. Az ő esetükben nem tudom mi volt a döntés pontos háttere. Az viszont általánosan elmondható, hogy sok esetben egy játékhoz fordítást készíteni, vagy komolyabb játék esetében magyar szinkront is, olyan többletköltséget jelent a fejlesztő számára, hogy az teljes egészében ráfizetés lenne.
   Egyszerűbben mondva, ha a játékot megveszi valaki itthon, azért tulajdonképpen hiába ad pénzt, a fejlesztő veszít rajta. A játékfejlesztés végsősoron pedig ugyanolyan mint bármelyik más szakma: az ember szeretne megélni belőle.

   Nagyobb cégeknek, vagy egy várhatóan nagyobb darabszámban eladott játéknál jobban belefér egy fordítás elkészítése, de ha jól sejtem a Bus Tycoon nem ebbe a kategóriába esett elkészültekor.

   Kedvelés

Válasz írása

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: