Wormster Dash

Fejlesztő: Gamelab
Kiadás éve: 2018

Gamekapocs: Békésen szunyókálsz, élvezed az önfeledt mindennapokat, aztán egyszer csak a semmiből felbukkan egy hatalmas, feldühödött fonalféreg, aki mindent felzabál, ami az útjába kerül. Nincs más hátra, kapd fel a nyúlcipőt és rohanj!
A GAMELAB-bel és mostani tesztünk alanyával, Wormster Dash-sel először az Index egyik januári videóját megtekintve találkoztam, és bár utána megint kikerült a látószögemből a platformer, szerencsére pár nappal ezelőtt ismét szembejött velem a játék. Ezért csakis hálával tartozom, mert ugyan a végeredmény játékmechanikai aspektusa több helyen is megbicsaklik, sokszor ezt igenis felülírják olyan apróságok, mint amikor érzed játék közben, hogy ebbe bizony mindenki szívét-lelkét beletette. Nem véletlen, hogy három éven át készült a Wormster Dash, ami alatt a legnagyobb munkát egyértelműen az egyedi, kézzel rajzolt látványvilág megalkotása jelenthette.

wormster-dash-gamelab-magyar-fejlesztesu-jatek

A Wormster Dash egyedisége ugyanis abban rejlik, hogy a vizualitás alapját a klasszikus rajzfilmek adták, azaz először az animátorok papírra rajzolták le az egyes helyszíneket, azok elemeit, illetve a karakterek különböző mozgásait. Ezeket később digitalizálták, az elemeket felbontották, majd a Unity segítségével ismét összerakták, amiből aztán nem csak a választható karakterek esetlen, de mégis szuper animációi, hanem maga a játék világa is életre kelt. A fekete-fehér színvilág ráadásul csak további tisztelgés a klasszikus rajzfilmkészítés előtt, ami így a történet elmesélésnek is ad egyfajta nosztalgikus keretet. A Wormster Dash ugyanis olyan, mintha egy otthon unatkozó, de nagyon tehetséges gyerkőc vetette volna papírra, hogy aztán a papírokat egymásra pakolva, azokat végigpörgetve mesélje el a saját sztoriját. Szó szerint kényezteti a szemünket a játék, aminek minden apró pillanata, minden apró rezdülése rejteget olyan momentumokat, amelyen örömmel mélázik el az ember.

Teljes cikk itt: Gamekapocs

http://embed.indavideo.hu/player/video/f404070c01

Válasz írása

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: