Solar Shifter EX

Metascore: 53
Fejlesztő: Elder Games
Kiadás éve: 2015

A Solar Shifter EX egy shoot’em p játék, amiben gyönyörű űrbéli tájakon keresztül ritkíthatjuk a szembejövő ellenfeleket. A játék fejlesztője Tarsoly Ede aki nagyrészt egyedül végezte a fejlesztést.

PcGuru: “…A megfelelő gombot lenyomva a képernyő egyik szegletéből egy szempillantás alatt a másikba ugorhatunk, ezzel elkerülve a pillanatok alatt bekövetkező halált. A különböző ellenséges fegyverek nagyon rövid idő alatt elintézhetik pajzsunkat, sőt egy nagyobb robbanás vagy összeütközés instant véget vethet életünknek. Más kérdés, hogy sajnos pont a játék alapkoncepcióját szolgáló térugrás az, ami a program egyik legnagyobb gyengeségét hozza: ez a szisztéma nem működik tökéletesen, az esetek nagy hányadában nem oda érkezünk, ahova szeretnénk, miközben elviekben működnie kéne a dolognak, elvégre előző körben ugyanazzal a mozgáskombinációval a várt pontra jutottunk. Miközben elárasztanak minket a támadó gépek, a likvidálásra váró opponensek, ez meglehetősen zavaró, sőt idegesítő lehet, pláne úgy, hogy a Solar Shifter EX néhol egyébként is idegölően nehézre sikeredett.

Solar Shifter Ex - Magyar játék Shoot Em up
Solar Shifter Ex – Magyar játék Shoot Em up

Magával a kihívással nincs baj. A Dark Souls szériát, sőt magát a shmup-zsánert is pont azért imádjuk annyian, mert bőven rejt magában nehézséget és ezzel együtt sikerélményt is. A program végigjátszása hozzávetőlegesen hat óra alatt kivitelezhető (persze gyakorlattól és ügyességtől függően ez lehet kevesebb és jóval több is), ami általánosságban sok-sok ismétlésből áll. Szerencsére vannak checkpointok, amiknek eléréséig akár húszszor-harmincszor is nekiindulhatunk egy-egy szakasznak.

Solar Shifter Ex - Magyar játék Shoot Em up

A helyszínek nem merülnek ki a megszokott csillagközi útvonalakban, így havas hegycsúcsok, zöld erdők és sziklás területek felett egyaránt megfordulhatunk, ráadásul a látvány elsőrangú – mondjuk Cloud Citynél erősen leesik az fps, de technikai oldalon más problémát nem fedeztem fel. A játékmenet az ellenfél vakfoltjainak megtalálásáról, a töltény-rengeteg elkerüléséről szól, ami a stílustól elvárhatóan élvezetes is, emellé pedig egészen jó zenék passzolnak (a naprendszerből meneküléshez kapcsolt gitárhangok fantasztikusak), tehát az összkép amúgy teljesen rendben van. Kár, hogy a térugrás nem működik tökéletesen, illetve hogy a nehézség emiatt (is) el lett túlozva egy-két helyen, egyébként pedig a műfaj kedvelőinek nyugodtan ajánlható az Elder Games alkotása, ami ugye nemcsak hazai termék, de emellett roppant látványos és hangulatos is lett.

A teljes cikket itt olvashatod: link

Válasz írása

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: