Tetris

Fejlesztő: 576 Media
Kiadás éve: 1993

tökmák: A játék különlegessége, hogy ez egy amolyan “pure tetris”. Vagyis az igazi tetris. Ez igaz is, mivel az addig megjelent teris játékok mind hordoztak magukban valami különlegességet, valamiben másak voltak, mint a többi. Ezek a plusz dolgok aztán vagy előnyére váltak a játéknak, vagy rontották azt. Ebben a játékban nincs semmi felesleges. Egyszerű, sallangmentes, és szinte tökéletes.

Egyetlen hibájának csupán két dolgot tudok említeni. Az egyik az, hogy nem menti el a rekordokat, a másik pedig, hogy az elemek forgatása az óramutatóval megegyező irányba történik, vagyis pontosan ellenkezőleg, mint más tetrisekben. Ezen a második problémán azért egy idő után felül lehet emelkedni, a fordított rotáció megszokható.

Emitt látható a játékból egy kép. Ezen jól látszik, hogy minden a helyén van, és nincs semmi felesleges hülyeség a képernyőn, ami megzavarhatna a minél nagyobb pontszám elérésében. A game még az olyan fanyalgók ízlésének is megfelel, mint Dohi, aki a tetriseknél általában azt szokta kifogásolni, hogy a joy lefelé való húzásakor leejtik az elemet. Nos a játék írói ebben is a jobbik megoldást választották, mivel ha magunk felé húzzuk a kart, akkor az aktuális építőelem csupán gyorsabban kezd el lefelé mozogni, és irányítható marad. (Nem véletlenül kapta meg a Great Game titulust a H.Q.-n!)

Eredeti cikk: http://tokmak.zeropage.hu/2009/07/tetris-kikugi/

Válasz írása

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: