Dread Nautical

Fejlesztő: Zen Studios
Kiadás éve: 2020
Hungame pont: 57

Gamekapocs: A Dread Nautical története a Remény nevű cirkálón veszi kezdetét, amely a csillagok együttállásának hála hamar maga mögött hagyja a mi létsíkunkat, minden utasával együtt. A téren és időn kívül rekedt szellemhajó tele van túlélőkkel, ezek egyikét irányítjuk mi, a célunk pedig az, hogy rájöjjünk, mi áll a rejtélyes események hátterében.

Ehhez segítséget kaphatunk más túlélőktől is, ugyanakkor a hajó minden szintje tömve van a kevésbé szerencsés vakációzókból mutálódott szörnyekkel.

Négy különböző túlélő közül választhatunk kalandunk elején, akik között találunk a lovecrafti történetekre oly jellemző magánnyomozót, énekesnőt és exjakuzát is. Mindnek megvan a maga erőssége és képességei: Mirage például életerővel segíti a társait, míg Hatano Kenichi sokkal profibb mindennel, aminek éle van, de gyenge azzal, ami lő. A kezdőkarakter valamennyire meghatározza a játékstílusunkat (főleg míg társakat nem szerzünk), a játékélményt pedig az szabja meg, hogy milyen nehézséget választunk.

A Dread Nautical egy roguelite szerepjáték, és a nehézség kiválasztása befolyásolja, mennyire érvényesülnek a roguelite-elemek. A normál erősségen például komoly büntetést sosem szenvedünk el, ha meghalunk (csupán az adott napot kell elölről kezdenünk), míg magasabb fokozatokon egy-egy sikertelen portya esetén magunkra hagynak a társaink, de a halál akár egyből a játék végét is jelentheti.

Teljes cikk: https://www.gamekapocs.hu/cikk/3556/dread_nautical_teszt

Válasz írása

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑