CastleStorm 2

Metascore: 68 
Fejlesztő: Zen Studios
Megjelenés éve: 2020

GameSpace: Ha valamihez hasonlítanom kellene a Castlestorm II-t, egy modernizált Warcraft lenne, és ezt pozitívumként mondom. Az RTS elemek. a köd, és a mechanika is hajaz rá, bár inkább elkanyarodik egy tower defense irányba, ahol átvehetjük a katonák felett az irányítást.

E második felvonás szinte minden aspektusát megragadja elődjének, illetve a látványon is rengeteget javít. Egyre több okunk van manapság letölteni az Epic Games Lauchert, és a Castlestorm II is egy ilyen, ha pedig valaki Warcraft-rajongó, a borzalmasan sikerült Reforged után e projekt igazi felüdülés lehet.

A Castlestorm II elkalauzol a már megismert humoros fantáziavilágba, a királyságba, ahol mindenki csak ürügyet keres a másik megtámadására. A pokol lesz úrrá e helyen, mikor a holtak és élők világa összeolvadni látszik, bár az uralkodók látszólag jól végzik dolgukat ilyen helyzetekben is. Röviden annyit mondanék el, hogy miután hatalmas földrengések rázták meg a területet, egy véletlen folytán felfedezzük ennek okát. A további események középpontjába egy vámpír hercegnő, és a The Great Calamity által okozott gondok megoldása kerül a középpontba. A kampány folyamatosan döntések elé állít, ahol diplomatikus úton is lerendezhetjük a dolgokat, bár e tárgyalások is a legtöbb esetben harcba torkollanak.

E harcoknak lényegében két formája van. Az elsőben egy karakter felett vesszük át az irányítást, és különféle képességek birtokában gyűrjük le az ellenség hullámait, a másikban pedig egységekkel vonulunk a csatatérre, és varázslatokkal, ballisztákkal, illetve több ilyesfajta felszereléssel törekedünk a győzelemre. A küzdelem általában intuitív, teljesen lineáris. Egy hőssel és katonák egy kisebb csoportjával kezdünk, majd elindulunk felfedezni a világot, mely ezesetben jóval nagyobb, mint ez első részben. Várakat hódítunk, harcosokat toborzunk, tapasztalatokat szerzünk, és pontokat gyűjtünk, így segítve a hadsereg fejlődését. A már említett döntések természetesen befolyásolják a hírnevet, ez pedig hatással van a beérkező erőforrásokra.

A teljes cikk itt olvasható: https://gamespace.hu/castlestorm-ii-teszt

Válasz írása

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: