Magyar játékok készülőben 2021

Évente a blogon össze szoktam gyűjteni, hogy aktuálisan milyen játékok készülnek kicsiny hazánkban. Idén is eljött ez a pillanat és igyekeztem minden olyan projectet a listába rakni ami aktív fejlesztés alatt áll. Biztos van olyan ami kimaradt, ezeket kérlek jelezzétek hozzászólások formájában, hogy felírhassam őket a követendők listájára!

No More Light

Fejlesztő: Para 51 Games
Kövesd a fejlesztést: Weboldal

A játék célja, hogy bemutasson egy klasszikus idegen megszállást a közkedvelt Amerikában. Az egyébként 2012-re jósolt, ám beteljesületlen apokalipszist garantáltan elhozó No More Light világa nemcsak, hogy sötét, de hatalmas és kaland dús is egyben. Számos felfedezendő terület vár rád, utad során azonban érdemes résen lenni. Minden sarkon újabb fenyegetések rejlenek, amik elől néha a legjobb választás a menekülés lesz, ha viszont kellően rátermett és kitartó vagy felülkerekedhetsz mindenen. Nos, majdnem mindenen…

Behind The Beyond

Fejlesztő: Sugarpunch Games
Kövesd a fejlesztést: Kickstarter

A Behind the Beyond egy fiatal legényről szóló mese, aki elindul szerencsét próbálni, és közben egy varázslatos kalandba csöppen. A Jánoskának elnevezett főszereplő legfőbb feladatainak egyike, hogy felfedezze a Hetedhétország királyságának rejtélyeit, mégpedig hű társával, a Rókával együtt.

Magával ragadó népmesei élmény Kövesd Jánoska kalandjait a magyar folklór világában! Utad során elárasztanak a magyar népművészeten és hímzéseken alapuló gazdagon részletezett és csodálatosan furcsa alkotások. A kalandjaidat egyedi és gyönyörű zenéjével a Kerekes Band kíséri.

King Arthur: Knight’s Tale

Fejlesztő: NeocoreGames
Kövesd a fejlesztést: Steam
Megjelenés: 2022. február 15

A NeocoreGames örömmel jelentette be, hogy a King Arthur: Knight’s Tale nemsoká elhagyja az Early Access státuszt és 2022. február 15-én teljes kiadásként jelenik meg a Steamen. A NeocoreGames ezúton is szeretne köszönetet mondani mindenkinek, aki csatlakozott hozzájuk a Kickstarter-kampányuk során vagy az Early Access időszak alatt, és aki visszajelzéseket, javaslatokat adott nekik és hozzájárult a Knight’s Tale megalkotásához. A teljes verzió 30-ra emeli a maximális szintet, behoz több mint 50 küldetést, opcionális PvP-módot, több mint 30 játszható hős és hat különböző osztály, valamint persze egy teljes, átfogó sztorit és digitális játékbeli jutalmakat a Kickstarter támogatóknak.

Dead World Heroes

Fejlesztő: Fehér Bálint
Kövesd a fejlesztést: Facebook

A Dead World Heroes nem más, mint egy poszt apokalitptikus RTS-akció zombikkal. A történet szerint nem sokkal a a zombi apokalipszis kitörése után járunk és nekünk kell segíteni hőseinknek a túlélésben.
Idén egy pillanatig azt hittük, hogy a projektnek vége mikor komoly problémákba ütközött a fejlesztés és kicsit az is a levegőbe lógott, hogy nincs tovább. Kicsit később szerencsére értesültünk róla, hogy nem kisebb fába vágja Bálint a fejszéjét, mint egy engine váltás, hogy a felmerülő problémákat orvosolni tudja.

Fabular: Once upon a Spacetime

Fejlesztő: Spiritusgames
Kövesd a fejlesztést: Facebook

A játékot röviden talán úgy lehetne jellemezni, hogy egyfajta űr-népmese. A Fabular: Once upon a Spacetime sokat merít az FTL: Faster Than Light, a Star Control és a Path of Exile alkotásokból. Egy űrhajót irányíthatunk benne, ami a hét gonosz Fekete Lovag által ellopott Nap utáni hajsza közben izgalmas kalandokba keveredik.

Mandragora

Fejlesztő: Primal Game Studio
Weboldal: Facebook

Gamestar: Tóth Ildikó, a játék vezető grafikusa és pályatervezője, illetve Zsuffa István, a Mandragora kreatív vezetője elmesélte, hogy a fejlesztés két éve alatt folyamatosan formálódott a játék koncepciója, és ugyan az oldalnézetes 2,5D perspektíva, illetve az írországi élményeik által inspirált gyönyörű, dark fantasy látványvilág gyakorlatilag az első pillanattól adott volt, az egyszerű kaszabolós akció helyét lassacskán átvette a “büntetőbb, okosabb” harc.

A végső recept pedig két fő összetevőre épül: a metroidvania játékok keresztül-kasul be- és átjárható, fokozatosan megnyíló útvonalakkal bővülő pályaszerkezetére, illetve a soulslike játékok szigorú, de igazságos (és ezáltal feszültebb, agyalósabb), garantált győzelmi mámor-maratont ígérő harcrendszerére, természetesen a kötelező extra téttel, ami a halálunk esetén elejtett lélek, esszencia, vagy nem is tudom, aktuális mitológia függvényében meghatározott peták lesz, és amit aztán a következő életünk során vissza kell szerezni, mert ha nem, akkor sírhatunk, vitte a bank.

Around

Fejlesztő: Primal Game Studio
Weboldal: Facebook

Egy meseszép utazás az elfeledett emlékek világába. Az Around egy kézzel rajzolt kalandjáték, ahol a főhős eltűnő emlékeit kell újra felfedezni. A már megjelent videók alapján igazán kreatív játéknak ígérkezik!

Respawned

Fejlesztő: Monori Bence
Weboldal: Twitter

A Respawned egy 3d rogue-like dark-fantasy indie arpg projekt, amit a kilencvenes évek RPG játékai inspiráltak. A cél az, hogy az elmúlt 30 év legizgalmasabb arpg játékelemeit egybegyúrva valami új élmény szülessen.

Ultimate Space Commando: Counterforce

Fejlesztő: Angry Cat Studios
Weboldal: Weboldal

A hazai Angry Cat Studios készülő játéka eljutott abba a fázisba, mikor már ti is tesztelhetitek! Az Ultimate Space Commando: Counterforce egy igazi klasszikus top-down körökreosztott stratégia játék lesz, aminek az első már megtekinthető:

Time Patrol VR

Fejlesztő: Overon Station
Weboldal: Steam

Utazz vissza az időben a Time Patrols csapatával és bizonyítsd rátermettséged küldetésről-küldetésre, legyen az a múltban, vagy a jövőben! Az idővonal stabilitása most csak rajtad és a pisztolyodon múlik!

Válasz írása

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: