Neon Wings: Air Race

Fejlesző: NoMoreNeon
Kiadás éve: 2021
Hungame pont: 56

Gamer365: A Neon Wings egyik fő sajátossága, hogy nem klasszikus pályaversenyzést kínál, hanem többé-kevésbé nyitott pályákon kell száguldoznunk. Na nem céltalanul: a kékkel kijelölt útvonal az ideális versenysáv (a maximális sebességet is csak akkor érjük el, ha közel repülünk hozzá), a jól láthatóan jelölt checkpoint-kapuk érintése pedig kötelező.

Ez utóbbi szisztéma kissé bosszantó tud lenni, hiszen így vannak olyan pontjai a pályáknak, ahol lényegében nem hibázhatunk, mert ha elvétjük a gyűrűt, akkor rögvest resetelnünk kell versenyhajónkat. Ha azonban elfogadjuk ezt a szabályrendszer részeként, akkor egészen szórakoztató tud lenni a vertikális szabadságfokkal is rendelkező száguldozás.

Maga a nehézség egészen jól skálázott: a négy kategóriába sorolt járművek fokozatosan növelik a kihívást, így a kezelés tanulási folyamata lényegében folyamatos – az egyes Tierek közti váltásnál mindig kicsit újra kell tanulnunk a dolgokat. Maguk a versenyek már sokkal inkább a Mario Kart-féle receptet követik: nyilván nem árt, ha jól fűzzük egymásba az ideális íveket, de nekem az volt az érzésem, hogy a power-upok és a rubberbanding szerepe sokkal jelentősebb. Igazán elhúzni még hibátlan versenyzéssel sem tudtam, ugyanakkor két-három sorozatban elkapott találat vagy elbénázott kanyar után is nagyon hamar fel tudtam érni a mezőnyre. Ennek megvan az az előnye, hogy a futamok mindig izgalmasak, ugyanakkor elég bosszantó úgy utolsónak lenni, hogy végig vezetsz, majd méterekkel a célvonal előtt benyelsz egy rakétát…

Credits:

  • Molnár László – Game design, Programozás
  • Várady Zsolt (Fubenalvo) – Game & Level design, Programozás
  • Várady Balázs – Zene

A teljes cikk itt olvasható: https://www.gamer365.hu/article/neon-wings-air-race-ajanlo

Válasz írása

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑