Wizard of Wor (Spectrum port)

Fejlesztő: WSS Team; Mezei Ádám (Edy), Náray József (Njozsef), Papp György (Pgyuri)
Portolás éve: 2007

c64.krissz: Különböző elrendezésű pályákon kell a Burworokat (kék), Garworokat (sárga), és Thorworokat (piros) módszeresen irtani. Jobb ha sietünk ezzel a feladattal, ugyanis minél tovább várunk, a szörnyek annál gyorsabbak lesznek. Ezt a félelmetesen eltalált hangeffektek is érzékeltetik. El is tudnak tünni a piszkok, ezért érdemes fél szemünket a pálya alatt lévő radaron tartani.

Ketten is lehet játszani, és igazából nem is tudom hogy egymás ellen, vagy kooperatív módon kellene. Szerintem ezt a készítők sem akarták eldönteni. Igaz ugyan hogy ezer pont jár egymás kilövéséért, de szerintem együttműködve, ketten a hadsereg ellen módra talán még jobb játszani. A játékosok lövedékei kioltják egymást.

Minden pálya úgy kezdődik hogy csak kék szörnyek vannak. Ha kilősz egy kéket, akkor – a szinttől függően – megjelenik egy sárga, ha egy sárgát találsz el, akkor helyette egy piros. A legjobb taktika talán az ha beállsz egy biztos helyre ahonnan csak a tüzelésre kell figyelned. De nem szabad vadállat módjára lövöldözni, mert ugyan tölténylimit nincs, de addig nem lőhetsz újat amíg a már kilőtt töltényed nem ér célt.

A pálya jobb és bal szélén teleport kapuk találhatók, amik ha nyitva vannak és belemegyünk, átugorhatunk a másik oldalra. A kapuk ekkor lezáródnak és csak bizonyos idő után nyílnak meg újra. Ha eljutunk a 8. pályáig, akkor elnyerjük a Worlord státuszt, ami szép és jó, viszont innentől kezdve a nehéz pályákból válogat a gép. Sokkal ritkásabb lesz a labirintus fala, így kevesebb menedékünk lesz, és a lövedékeinknek is hosszabb utat kell megtenniük. Fontos infó, hogy ha egy szörnyet kilövünk, akkor annak lövedéke is megsemmisül.

Válasz írása

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑