War on Terror

Fejlesztő: Digital Reality
Megjelenés éve: 2006

PCGuru: A Digital Realityt ma már nemigen kell különösebben bemutatni a magyar játékosoknak: hazánk büszkeségei a ’94-es Reunionnal, majd az Imperium Galactica 1-2-vel űrstratégia-specialistává váltak, most pedig a „tankos RTS” műfajában kezdik nagyhatalommá felküzdeni magukat. 

Vietnam és a második világháború után a magyar csapat legújabb taktikai RTS-e a fiktív jövőbe kalauzolja a játékost, egészen pontosan 2008-ba. A kerettörténet kicsiny sárgolyónk egy elképzelt globális válságáról regél, amiben három pólus vesz részt: a Rend néven emlegetett egyesülésbe tömörült terroristák, a fejlett országok antiterrorista törekvéseit képviselő WOFOR és végül a kínaiak, akikről eleinte nem is tudja az ember, melyik oldal felé húznak. A három „faj” kigondolása logikusnak tűnik, csak az évszám ismeretében hangzik meredeken: a War on Terror olyan „mi lenne, ha”-feltételezésekkel operál, amelyekről igencsak nehéz elhinni, hogy két éven belül bekövetkeznek.

War On Terror - Magyar Fejlesztésű Játékok

PlayDome: A War on Terrort leginkább a Platoonhoz tudnám hasonlítani, hiszen a magyar fejlesztők akkor is valami újdonsággal (legalábbis házon belül) akartak előállni, de sajnos anno a siker elmaradt. Azóta jóval rutinosabb csapat lett a DR, így kíváncsian vártam, ezúttal hogyan sült el a váltás…

A történet nem valami bonyolult: a közeljövőben a nagyhatalmak megunják az állandó fenyegetettséget és nyílt háborút kezdenek a terroristák ellen. Megalakul a WOFOR (World Forces), amely arra hivatott, hogy sokkal hatékonyabban lépjen fel, mint az eddig katonai szövetségek. Ennek tagjai között szerepel az USA, Franciaország, Németország és még sokan mások. A terroristákat a Rend nevű szervezet képviseli a játékban, mely sok kis ún. sejtből épül fel. Van egy harmadik szereplőnk is Kína személyében, akik belső viszályok miatt nem léptek be a WOFOR-ba. A hadjárat során mindhárom oldalt kipróbálhatjuk, és így közelebbről is megismerhetjük őket. Természetesen minden félnek megvannak a maga jellegzetességei, ezeket már az előzetesben olvashattátok, így én csak pár szót mondanék róluk. A Rend számára sokszínű, de viszonylag primitívebb haderő áll rendelkezésre. A kínaiak nagyon erős egységekkel rendelkeznek és sokan vannak. A szövetségesek (itt aztán tényleg szövetkeztek egy páran) nagyon fejlett technológiával rendelkeznek, és többféle nemzet harcosait vegyítik. Ha már említettem a hadjáratot, akkor mindenképpen meg kell jegyezni, hogy küldetésről küldetésre változik az általunk irányított fél személye, és cselekedeteink kihatnak egymásra. Tehát, ha valamit jól csináltunk mondjuk a terroristákkal, akkor lehet, hogy a következő WOFOR misszióban nehezebb dolgunk lesz.

Válasz írása

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑