Arctic shipwreck

Fejlesztő: Fahrenheit 451  Novotrade
Megjelenés éve:  1984

RetEmu: Ez volt az egyik első játékunk. Szerintem látszik rajta, hogy grafikus keze nyomát viseli (Békési Róbert). Az ő ötlete volt a játék, a kiadó kérésére készítettük el. Technikai érdekesség, hogy a teljes képernyőt kitöltő jégtábla mozgatása elvitte a gépidő 95%-át. 
A többi maradt a hangra és a sprite-ok mozgatására. Mivel csak 8 van belőle – a griffmadár és a mamut kettőt elvitt -, a kézenfekvő megoldás 6 menekült megmentését tette volna lehetővé. Ezt mindenki keveselte.
Gépidő viszont nem volt a menekültek rajzolására. Úgy oldottuk meg a problémát, hogy 4*4 sprite-ból készítettünk egy kis x-y koordinátában címezhető képernyőt. Ehhez négy egymás mellett sorba rendezett sprite-ot használtunk fel, amelyet a képernyő frissítéssel szinkronban egy sávval lefelé és memóriában is egy sávval lefelé címeztünk (remélem érthető voltam :))
Ezzel kaptunk egy óriási sprite-ot, amit villámgyorsan lehet címezni. A maradék gépidőben néha frissít a gép 1-1 emberkét a memóriában – ficeregnek. Így tudtuk megoldani az emberek gyors mozgatását a jégen. Magasabb szinteken ez nagyon gyors tud lenni… Emlékezetem szerint ez a technikai megoldás akkoriban kimagasló volt!

16:00-tól  – Checkpoint 3×05: A Philos-sztori

Válasz írása

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: