Arctic shipwreck

Fejlesztő: Fahrenheit 451  Novotrade
Megjelenés éve:  1983

RetEmu: Ez volt az egyik első játékunk. Szerintem látszik rajta, hogy grafikus keze nyomát viseli (Békési Róbert). Az ő ötlete volt a játék, a kiadó kérésére készítettük el. Technikai érdekesség, hogy a teljes képernyőt kitöltő jégtábla mozgatása elvitte a gépidő 95%-át. 


A többi maradt a hangra és a sprite-ok mozgatására. Mivel csak 8 van belőle – a griffmadár és a mamut kettőt elvitt -, a kézenfekvő megoldás 6 menekült megmentését tette volna lehetővé. Ezt mindenki keveselte.
Gépidő viszont nem volt a menekültek rajzolására. Úgy oldottuk meg a problémát, hogy 4*4 sprite-ból készítettünk egy kis x-y koordinátában címezhető képernyőt. Ehhez négy egymás mellett sorba rendezett sprite-ot használtunk fel, amelyet a képernyő frissítéssel szinkronban egy sávval lefelé és memóriában is egy sávval lefelé címeztünk (remélem érthető voltam :))
Ezzel kaptunk egy óriási sprite-ot, amit villámgyorsan lehet címezni. A maradék gépidőben néha frissít a gép 1-1 emberkét a memóriában – ficeregnek. Így tudtuk megoldani az emberek gyors mozgatását a jégen. Magasabb szinteken ez nagyon gyors tud lenni… Emlékezetem szerint ez a technikai megoldás akkoriban kimagasló volt!

Fejlesztők: Dávid Gábor, Kováts Imre, Sághegyi Márton (Zene), Szatmári Ferenc, Tóth Viktor, Zámbó Viktor

Commodore Újság 1986/5: Emberbarát játék, tőlünk függően embertelen körülmények között. Mi határozzuk meg, hogy mennyire háborogjon a tenger, ahol hajótöröttek próbálnak fönnmaradni egy himbálódzó csúszós jégtáblán. A mentőhajó közeledtéig egyetlen reményük a mamutban van, amely saját súlyával (helyzetváltoztatásával) próbálja egyensúlyban tartani a billegó jégtáblát. Joystickkel tudjuk irányítani a mamutot. Időnként - ha védelmezőnk nem kergeti el egy madár „tizedeli" a hajótöröttek csoportját. Gyors reagálást, jó egyensúlyérzéket kívánó játék.

16:00-tól  – Checkpoint 3×05: A Philos-sztori

Válasz írása

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑