Quark IX

Fejlesztő: Fahrenheit 451
Megjelenés éve: 1983
Hungame pont: 52

RetEmu: A Quark IX alpha állapotban megállt. A játékot 1 hét alatt kellett összedobni – a kiadó valami nagy durranást akart. Akkoriban a GridRunner, a Pacman játékok és klónjaik taroltak – így megpróbáltunk egy 3D-s űrhajós lövöldözős játékot csinálni. Ha a joystickkel elég sokáig gyorsítod a gépet (lefelé nyomd a joysticket), akkor felszáll a gép.  (A műszerek nem működnek – a sprite-ok a helyükön vannak – innen nem lett volna nagy ügy megcsinálni őket – de nem jutott rá időnk). Ha felszálltál, akkor jön a játék legjobb része. Jönnek rendesen az ufók – és lehet velük lövöldözni. A horizont csak díszlet – alpha verzió!

Ha az összeset lelőtted, akkor jön egy anyahajó. Nem igazán ellenfél, lőjél bele néhányat és felrobban. Utána irány a bolygó – töltse ki teljesen a képernyőt – egy idő múlva leszáll a gép. A leszálláskor teljesen szétesik az interrupt rendszer a játékban. 8 helyett 16 sprite-ot használunk. A képernyő frissítés IT a kabin aljánál átírja mind a 8 sprite memória címét pozícióját, paramétereit – ínnen a spriteokat a kabin műszerekre használjuk. Amikor a frissítés ismét a képernyő tetejére kerül, akkor visszaírjuk az ufókra.

Nos ez tisztességesen széthullik valamilyen bug folytán. Amikor átadtuk az utolsó 64! órás alvás nélküli fejlesztés után a progit a kiadónak (a reptér mellett – mivel 1 órán belül indult a gépe az ügynöknek) a demózó csapattárs meg sem lepődött. A legnagyobb nyugalommal folytatta “most mágneses viharba kerültünk…”

Mindenki megette.

Válasz írása

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑