Csavargás a gombák birodalmában

Fejlesztő: GreensoftNovotrade
Kiadás éve: 1988

Sinclair.hu: Ez a program egyszerre izgalmas grafikus kalandjáték és egyben a természeti környezet megismerését is szolgálja. Tudomásunk szerint ez az első tudományos ismeretterjesztő játékprogram Magyarországon. Hatalmas erdőlabirintus veszi körül a gombavadászt, akinek a feladata minél több ehető gomba megtalálása közben eljutni a csodálatos szarvasgombához, melynek megszerzése komoly eljesítmény. Közben életerejét mérges gombák veszélyeztetik. A tájékozódást iránytű és más szöveges, vagy grafikus információk segítik.

A játékos faladata, hogy egy hatalmas erdőben az ehető gombákat begyűjtsük a mérges gombákat elkerülve és így eljussunk a csodálatos szarvasgombához. Időnként gyanús alakok jelennek meg, aki meg akarják etetni velünk az összes mérges gombát, ha pedig ezt el szeretnénk kerülni akkor verekednünk kell velük.

A csavargás a gombák birodalmában főleg színes kijelzőkön volt jól játszható. A játékosok beszámolói alapján, fekete-fehér tv készülékeken nem lehetett megkülönböztetni a különböző gombákat, így ebben az esetben nagyjából végigvihetetlen volt a játék. (Nem csak ez a magyar játék járt így, jól ismert példa az Aztec Challenge, ami szintén közel lehetetlen kihívás elé állította a játékosokat, ha azt nem színes képernyőn játszották)

Az alábbi képeken látható, hogy hogyan festett a Játék Commodore64, Commodore16, SpectrumZX és végül Videoton TV Computer eszközökön

Válasz írása

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑