Night Mission Pinball (Plus/4 port)

Fejlesztő: Muffbusters
Portolás éve: 1990

A Night Mission Pinball című játék 1983-ban jelent meg, a subLOGIC adta ki, és Bruce A. Artwick fejlesztette. Gondolom a pinball lényegét senkinek nem kell bemutatni. Ez a játék tekinthető az első széles körben elérhető számítógépes pinball adaptációnak. Bruce így vágott vissza, látván a Raster Blaster sikerét.A Night Mission Pinball című játék 1983-ban jelent meg, a subLOGIC adta ki, és Bruce A. Artwick fejlesztette. Gondolom a pinball lényegét senkinek nem kell bemutatni. Ez a játék tekinthető az első széles körben elérhető számítógépes pinball adaptációnak. Bruce így vágott vissza, látván a Raster Blaster sikerét.

A Commodore 64 mellett, Bruce megírta Apple II és Atari masinára is. 1-4 játékos számára készült (egymást követik a játékosk), joystick-al vagy billentyűzettel irányítható. Lemezen és kazettán lehetett beszerezni.
Ez a virtuális pinball gép repülőgépes témát kapott, ami vélhetően annak köszönhető, hogy a subLOGIC a Flight Simulator II-vel vált híressé. Egyes verziókban van egy ún. “FIX” mód, amiben a játékos 38 féle különböző paramétert tud beállítani, ami a fizikával, pinball szimulációval és a játék asztallal kapcsolatos.
A korabeli sajtó vegyes értékeléssel fogadta a játékot. Sajnos a Commodore 64 verzió például fekete-fehér. Ezt némiképp ellensúlyozza, hogy a hang effektusok jól ki vannak dolgozva szerintem.

A játék credits-e igen érdekesre sikeredett:

UZENET : LANG ATTILA !!!OLVASTAM AZ UJABB UZENETEDET AMELYET TCW LEVELEHEZ CSATOLTAL !!! EBBEN KOZLOD VELEM,HOGY ‘FELFUJHATOM MAGAM,ES EKKOR TE JOSSZ MAJD EGY GOMBOSTUVEL !!!’…KERDEZEM : EZ POEN VOLT ???   MERT HA AZ,AKKOR KURVA SZAR VOLT …SZOVAL !!! TE MIT KEPZELSZ MAGADROL,KI VAGY TE ??? NEM AZT MONDOM,HOGY EN VAGYOK VALAKI,DE AZERT KICSIT NAGYOBB NEVEM VAN PLUS/4-EN MINT NEKED !!!AZT MEG ELVISELTEM,AMIKOR LEVELET IRTAL AZERT MERT NEM TETSZETT AZ UJ VADNYUGAT INTROJA,ES HOGY SZERINTED A KUTYAT SEM ERDEKLI !!!EN NEM ISMERLEK TEGED,MEG A NEVEDET SEM HALLOTTAM EZELOTT,UGYHOGY MI A JO ISTENNEK BASZOGATSZ ALLANDOAN ???AZERT MERT VANNAK GYENGEN SIKERUL PROGRAMJAIM ??? VAGY TALAN AZERT MERT A JERRYBEN ROSSZAK A SZINEK ??? VAGY AZERT MERT A ‘WONDERFUL’ AZ M.O.G.B-BEN KETTO ‘L’ BETUVEL VAN IRVA ??? VAGY TALAN AZERT MERT TOBBET TUDSZ NALAM ???FOGALMAM SINCS ROLA HOGY MIERT !!!     EN NEM ARTOTTAM NEKED SEMMIBEN SEM,UGYHOGY SZALJ LE ROLAM !!!UDV.:MUCSI …UTOIRAT  :  ELNEZEST A CSUNYA SZAVAK HASZNALATAERT !!! (EZ A MONDAT NEM LANG ATTILA-NAK SZOLT !!!)GREETINGS TO :  JEVA,STEVO,BATYA,KABO,REJO,CSENDI,PIGMY,CROWN,SCF,BEGINNER DUO (BACHELOR AND JAR),FYC,GSL,MISZLAI,OBELIX,THE VULTURE,BPL,TCFS,CSM,TYCB,TEC,COBY,CALLISTO,WACKY,BRETT,SOMI,DIGIT SOFT,KTS,LTA,BOOMBY,KOKO,MC.MASTER,TTL,TTT,TARZAN,JOHNNY  AND YOU !!!LITTLE FUCKING GREETINGS TO JAR(VANY) …EZT A SZAZAS LEMEZEM TONKRETEVESEERT KAPTAD ….

Válasz írása

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑