Traffic

Fejlesztő: Novotrade
Kiadás éve: 1984
Hungame pont: 57

Tökmák: A város egy forgalmasabb részét látod madártávlatból, és mint forgalomirányító, a dolgod, hogy úgy váltogasd a jelzőlámpákat, hogy sehol ne legyen dugó, tumultus, meg ilyenek. A karambol sajna kimaradt a játékból, bár néha enélkül is elég nehéz. Persze egyszerre nem mozoghat minden autó, tehát a kisebb torlódások elkerülhetetlenek, de amíg az út mellett meg nem jelenik egy szám, semmi probléma. Ha a 7-eshez ér, elkezd villogni, és akkor sürgősen el kell indítanod azt a kocsisort (zöldre kell váltanod a lámpát), mert ha eléri a 10-est, akkor vége a játéknak.

Sajnos arról fogalmam sincs, mit jelent a játéktér közepén a “Q” melletti szám. Az előző oldalamon valaki olvasta az ismertetőmet, és megsúgta, mit jelent, de hol van az már? 🙂

Némi kiegészítés az ismertetőhöz (köszi Petri Andrásnak!):

[A Q melletti szám] az útkereszteződések mellett látható összes szám összege, tehát az egész pálya globális “zsúfoltságát” jelzi. (Az egyes számok pedig – halovány emlékeim szerint – azt, hogy a feltorlódott kocsisornak a képernyőn NEM látható része milyen hosszú.)

Weben játszható ingyenes Traffic verzió (C64 Krissz): http://traffic.krissz.hu/
Ezt a forgalomirányítós játékot a js13kGames versenyre készítettem, ahol nem az eredeti C64-es játék pontos visszaadása volt a célom, hanem hogy a megengedett 13kbyte-ba a lehető legtöbbet sűrítsem bele.

Ha további ingyenes magyar fejlesztésű játékokat keresel, akkor látogass el ide: Ingyenes Magyar Fejlesztésű Játékok

Videó az eredeti játékról:

Így készült a Vakondok 4 – 04 – Nagy Csaba

Válasz írása

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑