Dead Block

Metascore: 50
Fejlesztő: Digital Reality
Kiadás éve: 2011

GameChannel: Miről is van szó voltaképpen? Kezeid közé vehetsz három szereplőt, akikkel túl kell élned valahogy a Tesco-gazdaságos kinézetű élőholtak áradatát, hogy aztán a pályák végén alaposan elhúzd a zombik nótáját. Ezt kéretik nem csak képletesen érteni! Az a cél ugyanis, hogy az aktuális helyszínen rátalálj egy erősítőre, egy hangfalra és egy gitárra. Amikor összeáll a szett, egy Guitar Herora hajazó minijáték keretében azonnal a húrok közé csaphatsz. Felharsan a rock’n’roll és a minden ellenséget elsöprő dallamokra a zombik annyit sem tudnak mondani, hogy: Basszus!

Ennyi! Az élőholtak meghalnak (életükben másodszor, élőholtukban először). A pályának vége, mindenki örül. Következik az újabb helyszín, de ugyanazokkal a szereplőkkel és ugyanolyan zombikkal. És ugyanazzal a céllal: keresd meg a gitárt és nyomd a rockot. Először állat! Kicsivel később unalmas. Legvégül idegesítő.

A bevezetőben már említettem, hogy főszereplőid nem azok a tipikus híróarcok, akikről szobrot mintáznak a sétálóutcák közepén. Van egyszer egy jól megtermett ácsod. A neve Jack. Pont úgy néz ki, mint aki két éve abbahagyta a gyúrást, és az egykor volt izmai helyén immár a háj uralkodik. Legjobb barátja a kalapácsa, amely hatékony segítségnek bizonyul zombi agyabugyálás vagy csapdák készítése esetén. Jól hallottad, csapdakészítés! Ez egy fontos eleme a játéknak, és a szereplők bemutatása után azonnal rá is térek.

Dead Block - Magyar Fejlesztésű Játékok
A második karaktered Mike, a taplófejű cserkészcsávó. Megjelenésére nézve egy szerencsétlen hülyegyereknek gondolom, akit minden osztálytársa elvert, még a lányok is. Most végre bebizonyíthatja bátorságát, ha jó cserkészhez méltóan mindig résen lesz és sormintát vág a zime-zombik között. Ehhez a leghatékonyabb eszköznek egy palacsintasütőt lát, azzal igyekszik érvényesülni. Mondom, hogy hülyegyerek…

Udvariatlan módon a végére hagytam a trió hölgytagját, Miss Foxy-t. Kisnagysága egy afroamerikai rendőrnő. Hamar kiderül róla, hogy névrokonához (a 80-as évek pornósztárjához), azaz Foxy Ladyhez hasonlóan ő is jól kezeli a gumibotot.

Válasz írása

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑