Starship Andromeda

Fejlesztő: Novotrade
Kiadás éve: 1986
Hungame pont: 41

Commodore Világ 18. szám: Az űrben száguldozunk űrhajónkkal, amelynek műszerfalán balra az energiánk és hátralévő időnk, jobbra az adott küldetéshez szükséges információ( pl. sérülés, koordináta, gyűjtendú dolog száma, stb…), alul az üzemmód, középen a küldetés látható.

Először is nézzük meg, van-e valami a közelünkben (ha meteort látunk, kőjük szét): kapcsoljuk be a detektort (D). Nagyszerű, itt van valami. Lassítsuk le teljesen és kapcsoljuk be a keresőt (S), a keretet pedig addig mozgassuk míg nem találjuk meg az objektumot. A “Sensitive zone detected” felirat megjelenésekor nyomjuk meg a ‘C’ billetnyűt. A következő feladat megkeresni a TB-19-es bolygót: jobbra megjelennek a koordinátái. Gyorsítsuk fel az űrhajót hiperűrsebességre (egy bizonyos sebesség utána a hiperűrben találjuk magunkat).

Jobboldalon megjelennek a jelenlegi koordinátáink is. Az első hét számjegy az előre-hátra a második kettő az oldalirányű mozgásra vonatkozik. Lehetőleg kerüljünk ki minden égitestet. A megadott koordináták elérésekor keressünk egy feketelyukat (kék színű, kerek és pulzál). Ha nincs, várjunk, mert az abszolút koordinátákhoz képest a hipertér lassan vándorol. A megfelelő feketelyukon – alulról megközelítve – lépjünk vissza az űrbe. Lassítsunk le és örömmel olvashatjuk, hogy megtaláltuk a TB19-es bolygót.

Starship Andromeda - Magyar Fejlesztésű Játékok

Innentől kezdődik a játék akkor, ha betöltés után elindítjuk: le kell szállnunk a TB19-es bolygóra. Ehhez egy kis űrkomp bukkan elő a hangárból és a bolygó gravitációjának engedelmeskedve egyre gyorsabban zuhanni kezd. A joystick-kel három hajtóművet tudunk bekapcsolni: az alsót(le), a baloldalit(balra) és a jobboldalit(jobbra). A hajtóművek erejét a tűzgombbal megduplázhatjuk. Az űrkompot a képernyő jobb szélén nyíló, kezdetben függőleges aknába kell leeresztenünk. Időnként az akna falán színes minták jelzék az érctelléreke; ezeket mellettük elhaladva a botkormány rövid előtolásával gyűjthetjük össze. Az akna aljára leérve kezdődük a következő feladat, vissza kell vinni az űrkompot az űrhajóra. Persze most is bányászkodhatunk kicsit. A bedokkolás után újabb küldetés vár ránk: Keressük meg a CLF2 jelzésű bolgyót…

Válasz írása

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑