Viktor a Piktor

Fejlesztő: Korsós István Novotrade
Kiadás éve: 1987

Korsós István: Én fejlesztettem ez a játékot C16-ra egy Commodore Plus/4-et használva. A játék alig fért bele a C16 memóriájába. Annak idején 1700 darabot adtunk el belőle. A játék egy nagyon jól ismert ötleten alapszik:
Egy négyzetes táblán a feladatod átfesteni a négyzeteket, miközben egy szellem kerget. A Viktor a Piktor 99+1 pályát tartalmaz, ami akkoriban igen komolynak számított. A legtöbb szintet az korábbi barátnőm tervezte – most már feleségem 🙂 A játékról nagyon sok cikk született, amik központi kérdésköre az volt, hogy hogyan használja a program a megszakításokat. Példuául volt egy cikk arról, hogy hogyan használja a megszakításokat, hogy két csatornán játszhasson le zenét.

Viktor a Piktor - Magyar Fejlesztésű Játékok
Viktor a Piktor – Magyar Fejlesztésű Játékok

Segítsünk Viktornak egy 101 szobás kastély szobának padlóját lefesteni! Nem könnyű a dolga, mert a szobákban szellemek kószálnak és ha elkapják őt, hősünk menten a másvilágra költözik.

Adott idő alatt kell egy szobát lefestenie, mert ha kicsúszik az időből, egy életet veszít. hogy mégse legyen olyan könnyű a szellemek dolga, Viktor rendelkezésére áll két kalapács, melyekkel a szellemeket megbéníthatja. A kalapács mellé állva Viktor a tűzgomb megnyomásával felvesz azt és letesz a nála lévő festőhengert. Ha ilyenkor egy szellem Viktorhoz ér, hosszú ideig lebénul, állva marad.

Viktor a Piktor” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Új írása

  1. Üdv. Nagyon jó lenne mostani droidos telefonokon elérni…Játszani vele…gyerekkorom nagy kedvence volt,és a mainapig is ….csak sajnos sehol nem találom és jó lenne letőlteni.. 🙂

    Kedvelés

Válasz írása

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑