Menõ Jenõ – Manómánia – Marci a benzinkutas

Fejlesztő: Körber László, Paulus Zoltán – DeltaSoft
Kiadás éve: 1988

A három játékot azért húztam egy bejegyzés alá, mert ugyanaz csinálta őket, ugyanabban az évben jelentek meg és gyakorlatilag a játékmenet is megegyezik mindegyikben (apróbb módosításokkal). Tökéletes példája annak, hogy ugyanazt az ötletet nem csak manapság divat eladni többször.

Azt pedig még nem is említettem, hogy a háromból kettő játék színeiben, pályafelépítésében és nagyon sok mindenben az 1985-ös Astro Plumber másolata.
Ettől függetlenül természetesen mindhárom játék lehet nagyszerű, csupán megmosolyogtató, hogy már azt sem mondhatjuk “bezzeg régen nem ugyanolyan játékok készültek sorra…”

Összehasonlításként egymás mellett a négy játék:

Astro Plumber - Meno Jeno - Marci a Benzinkutas - Magyar Fejlesztésű Játékok

Manó Mánia eredeti leírás:

Manó Janó a gyümölcsfák fáradhatatlan szüretelője ágról-ágra mászva próbálja begyűjteni az érett termést: ropogós piros almákat, aranyszínű sárga barackokat és égszínkék szilvákat. Ki gondolná, hogy a kis manó szüretelő szenvedélye mennyi veszélyt rejt: a lombok közt röpködő, vagy az ágakban rejtőző rosszindulatú denevérek mindent megtesznek, hogy a fáról a mélybe taszítsák. Csak a te ügyességed és találékonyságod segíthet neki!

 

Menõ Jenõ – Manómánia – Marci a benzinkutas” bejegyzéshez egy hozzászólás

Új írása

Válasz írása

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑