Buffalo Roundup

Fejlesztő: Mérő László, Joó András, Joó Zoltán, Andor Csaba
Kiadás éve: 1983
Hungame pont: 63

A Buffalo Round Up egy egy képernyős játék amit felülről látunk. Egy lován ülő cowboyt irányítunk, akinek célja, hogy az összes bivalyt beterelje a képernyő szélén látható kapuba. A képernyő alján és tetején átjárók vannak, amik a sivatagba vezetnek. Időnként ezeket kerítés védi, de mikor nem akkor arra is figyelnünk kell, hogy egy bivaly se jusson ki a pusztába. 

A képernyőn körkörösen mozogva kell ösztönöznünk az állatokat, hogy a kívánt irányba mozduljanak. Ha valamelyik bivalyt nem irányítjuk sokáig, akkor az elindul amerre neki tetszik. A tó a képernyő közepén nem sebzi az állatokat, csak megállítja őket.Ha az idő lejárta előtt, nem vesztesz el egyetlen bivalyt sem és mindet áttereled a kapun, akkor tovább mehetsz a következő pályára.

Buffalo Roundup - Magyar Fejlesztésű Játékok - C64

Mérő László matematikusként végzett az ELTE-n, majd megszerezte a műszaki tudományok kandidátusa fokozatot is. A SZTAKI-ban kezdett dolgozni, ahol képfeldolgozással és mesterséges intelligencia kutatással foglalkozott. 1984-től 2005-ig az ELTE-n oktatott matematikát, pszichológiát, játékelméletet. 2000-ben habilitált a pszichológia tudományágban. Az elsők között kezdett Magyarországon számítástechnikai alapon működő logikai játékok fejlesztésébe, és az elsők között fejlesztett itthon játékot Commodore 64-re is. Ez volt a Buffalo Roundup, amit három társával együtt készített. 1987-ben megalapította saját számítógépes játékokat fejlesztő cégét, és több, Novotrade által gyártott játék elkészítésében is részt vett.

Buffalo Roundup” bejegyzéshez 3 hozzászólás

Új írása

  1. Épp rá akartam kérdezni, hogy ez AZ a Mérő László, de a leírás meg is válaszolta rögtön. Erről nem mesélt az egyetemen a pszichológia kurzuson 🙂

    Kedvelés

Válasz írása

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑