Newton Almája

Fejlesztő: Octasoft
Kiadás éve: 1986

A Newton almája különböző rejtvényekből álló játékprogram. A cím arra utal, hogy a feladatok megfejtéséhez szükség van jó ötletekre is. A játék két városban játszódik. Betöltéskor az első város felülnézeti képét láthatjuk a képernyőn. A házak között járkáló, kurzorbillentyűkkel mozgatható figura a játékost szimbolizálja.

Newton Almája - Plus4 - borító - Magyar Fejlesztésű Játékok[A játék végső megfejtésének beküldésével 1db videomagnó nyerhető, illetve 20 további megfejtő között 500 forint értékű a Novotrade üzleteiben beváltható vásárlás utalványt sorsolnak ki. –  A jelen idő pedig nem véletlen, mert még mindig nincs nyertese a játéknak!  – 2017.07.12]

A feladatokhoz a kapukon belépve lehet hozzájutni; a bejutást egy különleges, elektronikus betűzárrendszer nehezíti meg. A játékos egyik fő feladata a zárrendszer felderítése. Ehhez célszerű egy várostérképet rajzolni, s azon jelölni a bejutásai kísérletek eredményeit.

Bizonyos kapukat viszonylag egyszerű kinyitni, míg mások minden próbálkozás ellenére zárva maradnak, s vannak olyanok is amelyeknek látszólag kiszámíthatatlan a viselkedése, de némi odafigyeléssel ezek rejtélye is megoldható.

Csak bizonyos számú kísérletet tehetünk a bejutásra, ha ezek sikertelennek bizonyulnak, működésbe lép a védelmi rendszer és a zárat többé nem lehet kinyitni. Ez a rendszer akkor is működésbe lép, ha egyszer már sikerült belépnünk az adott kapun. Ilyenkor a “Tilos a Bemenet” üzenetet olvashatjuk a képernyőn.

Newton Almája - Plus4 - Magyar Fejlesztésű Játékok

Mindkét város két részből áll, legalábbis ami a zárrendszert illeti. Ez a város képé nem látszik, de kísérletezéssel rájöhetünk arra, hogy amíg az egyik városrész él, addig a másik kapui nyithatatlanok és fordítva.

Vigyázzunk: ha egy adott városon belül átjutottunk a másik városrészbe, visszatérési lehetőség már nincs. Ugyanígy a második városból sem juthatunk többé vissza az elsőbe.

Ha sikerült bejutni a megfelelő kapukon, akkor következnek a rejtvények. Ezek egy részének sikeres megoldásáért jutalmat kap a játékos. Az első városban egy mozaikkép kis részletét, a másodikban betűket és számokat.

A jutalmak kulcsszerepet játszanak a végső feladvány megoldásában. Például: a második városba csak akkor juthatunk be, ha sikerült az összes képrészletet összeszedni és egy adott kapun belépve belőlük egy képet összerakni.

Ha valaki további részletekre kíváncsi, tudom ajánlani a plus4world-ön található igen hosszú leírást: Newton Almája Plus4World

Newton Almája - Plus4 - borító - Magyar Fejlesztésű Játékok

Newton Almája - Plus4 - borító - Magyar Fejlesztésű Játékok

Newton Almája - Plus4 - kazetta - Magyar Fejlesztésű Játékok

 

Válasz írása

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: