Bölcsek Köve (Stone Of Sages)

Fejlesztő: Tihor Miklós
Kiadás éve: 1988

Valahol a Dolor hegyég és a Maún tenger között, ahol az emberek mindig békében és boldogságban éltek, megjelent egy végtelenül ravasz és gonosz szörny, Zaarlo. Elhatározta, hogy mindent, és mindenkit az uralma alá hajt, és sötét birodalmát a kontinens mind a négy égtája felé kiterjeszti.
Korszerû haditechnikájával és elszánt mazuroo ármádiájával szemben az õslakosok tehetetlenek voltak, hiszen sohasem csináltak fegyvert. Egy tudós, Vang Tu megtalálta azonban a bölcsek kövét és elhatározta, hogy az így szerzett tudás segítségével megdönti Zaarlo uralmát. A gyilkos mazuroo szolgák azonban végeztek vele, mielõtt terve végrehajtásához fogott volna.

Bölcsek Köve - Plus4 - Tihor Miklós - Magyar Fejlesztésű Játékok

Vajon neked, Vang Tu utójának sikerül-e megtalálnod a bölcsek kövét, amit elõdöd biztos helyen rejtett el, mielõtt a diktátor szörnyû harcosai elpusztítják?

Az úton segítségedre lesz, hogy olyan tárgyakt találsz, amit Vang Tu rejtett el, némelyiket õ maga készítette. (Mint például a fegyverek, amelyekkel a mazurook ellen harcolhatsz.) Találni fogsz egyszerű laboratóriumokat, melyeket szintén Vang Tu épített a föld, illetve a víz alá. Ezekben szerezheted meg azt a képességed, hogy át tudj változni Tolee, Tovi, illetve Totü lényekké. A halszerű Tovi otthonosan mozog a víz alatt, a szuperkemény páncélú Totü képes megélni a forró lávában, sõt egyenesen onnét nyeri energiáját, az emberszerű, szárnyas Tolee pedig repülni is képes. Az átalakuláshoz fel kell feküdni a labor asztalára.

Az úton segíteni fogják emberek is, mint például Haunaz a vizek ura, és Szaliána a föld alatti birodalom hercegnõje.

Térkép Bölcsek Köve - Plus4 - Tihor Miklós - Magyar Fejlesztésű Játékok
A játékban különböző házakra fog bukkanni, ezekbe csak akkor lehet bemenni, ha emberi alakban van. Vigyázat! átváltozni csak akkor lehet, ha van rá elég hely. Hallá csak a vízben állva, tűzlénnyé közvetlenül a láva partján. Ha az ember vízben van, vagy a hal a szárazon, fogy az oxigénje. Ilyenkor úgy lehet levegőt venni, hogy gyorsan átváltozunk a másik alakra. így például a vízalatti házba úgy tudunk bemenni, hogy átváltozunk emberré, gyorsan bemegyünk, felvesszük a tárgyat és mikor kijöttünk visszaváltozunk hallá. Levegővétel céljából célszerű egyszer a házban is átváltozni hallá.

Nem mindig a legkönnyebb út a járható. A játék elején például érdemes kivágni a térképen b-vel jelzett fát (bal), és a d helyen található létrát használ-al felállítani. Ez úgy történik, hogy rámegyünk a használra, és addig nyomjuk a tűz+balra gombot amíg meg nem jelenik. Ha nem jó, menjünk egy lépést félre…

Vannak tárgyak, amelyek többféleképpen is használhatók. Ilyen például a balta. A vízben van egy érdekes növény. Hátha itt is lehet használni… Utána gondoljuk végig, mit szeret egy nõ legjobban… A lávában lehet lefelé is menni… Vannak sötét helyiségek, itt nem érdemes elfelejteni a lámpát…. A pisztolyt érdemes mindig használ-ban tartani…

Válasz írása

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: