Goonies (Plus/4 port)

Fejlesztő: Muffbusters
Portolás éve: 1991

ep128: Ez a feledésbe merült játék, egy feledésbe merült aranyos kis vígjáték elég jól sikerült programváltozata. Nálunk a filmet ugyan nem vetítették (1985-ös filmről beszélünk), de videón hazánkban is láthatták páran. A főhős hét kalandvágyó tizenéves (Mikey, Mouth, Data, Chunk, Brand, Andy, Stef), együtt töltik nyári vakációjukat.

Goonies - Plus4 - Magyar Fejlesztésű Játékok

Egyikük padlásán, régi tengerészfelszerelések között egy térképet találnak, amely egy legendás XVII századi kalózvezér (Félszemű Willie) elrejtett kincseihez vezető utat jelzi. A megadott helyen egy bizalomromboló öreg házat találnak, ahol a kincset rejtő földalatti barlangrendszer lejárata is van. A kincshez vezető utat számtalan halálos csapda (hatékonysági indexük a csontvázsűrűségből számítható) nehezíti. A játékban végigkövethetjük nagyvonalakban a kincskeresés helyszíneit, de arra a készítők vigyáztak, hogy a film semmit ne segítsen a megfejtésben.

Goonies - Plus4 - Magyar Fejlesztésű Játékok

A játék műfaji meghatározása meglehetősen nehéz feladat, mert – ugyan a teljesítéshez nagy adag ügyesség is kell – jóval összetettebb egy arcade játéknál, az egyes helyszínek rejtélyének megfejtése jó adag kombinációs készséget (és próbálgatást) igényel. A játék újdonsága volt, hogy a 7 szereplőből minden szinten egyszerre kettőt irányítunk!

Goonies - Plus4 - Magyar Fejlesztésű Játékok

Mivel aracade dolgokat is kell művelnünk ez újfajta nehezítési lehetőségeket nyújt, mert bármelyik szereplő sérülhet közölünk, ha rossz helyen áll, akkor is. És mivel minden pálya egy logikai feladvány is egyben, speciálisan erre a kétfigurás koncepcióra épült, és bonyolultabb, mint társai. Bár a játék összesen nyolc helyszínt tartalmaz, a teljes megfejtés hosszabb szórakozást ígér. A legizgalmasabb lehetőség pedig az, hogy két játékos egyszerre irányít egy-egy szereplőt!

Válasz írása

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑