Fantastic Dizzy (PC port)

Fejlesztő: Human Soft
Portolás éve: 1994

A Fantastic Dizzy stílusa nagyon nehezen meghatározható, első ránézésre egy egyszerű platformer játéknak tűnik. Főhősünk mindentől sebződik, de az ellenfelek nem legyőzhetőek. A puzzle-ökben tárgyakat kell az adott helyekre cipelni. Továbbá össze kell gyűjteni 250 elszórt csillagot is. A játék tagja egy nagyobb ‘Dizzy’ sorozatnak és több korábbi rész ötletei lettek egybegyúrva ebben.

Csillagok:
Attól függően, hogy a játék melyik verziójával játszunk 100 vagy 250 csillagot kell összegyűjteni, hogy belépést nyerjünk a végső harchoz Zaks-el. A csillagok nagy része elérhető egyszerű helyekről, de sok minijátékokba van elrejtve. Utóbbi arra ösztönzi a játékost, hogy ne csak végigrohanjon mindenen, hanem oldja is meg a feladatokat.

Tárgyak:
Dizzy egyszerre három tárgyat tud magánál hordani, mint kulcsok vagy egyéb objektumok, hogy megoldja a puzzle-öket. Egyes tárgyakat elcserélhetjük, vagy odaadhatjuk más karaktereknek. Vannak tárgyak amiket arra tudunk használni, hogy elérjünk vele olyan helyeket amik egyébként elérhetetlenek lennének, vagy éppen megvédenek a ránk leselkedő veszélytől.

Fantastic Dizzy - Magyar Fejlesztésű Játékok - Human Soft

Az eredeti játék 1991-ben jelent meg a Codemasters gondozásában. Hét különböző platformra jelent meg, ezekből hazánkban készült az MS-DOS verzió.
A játék elnyerte az “1991 NES kalandjátéka díjat” viszont jogi problémák miatt hatalmas bevételtől estek el a fejlesztők. A Nintendo és a Codemasters közötti jogi huzavonák miatt lemaradt a játék eredeti verziója az 1990-es karácsonyi dömpingről, így a várt 500,000 darab helyett csak 125,000 példányt sikerült értékesíteniük.

Válasz írása

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑