Jaws – Unleashed

Metascore: 55
Fejlesztő: Appaloosa
Megjelenés éve: 2006

Gamekapocs: 1975-öt írtunk, amikor mozikba került Steven Spielberg thriller-je, a nálunk Cápa címet viselő Jaws. Roy Scheider, Robert Shaw és Richard Dreyfuss főszereplésével egy olyan világot tárt elénk a film, mely hátborzongató vizuális megvalósításaival összekócolta az ember tengeri vadállatokról alkotott véleményét. Azóta mindenki utálja a cápákat. Halálosan rettegünk tőlük, és aki nem a Discovery-n, hanem a Jaws-on nőtt fel, az emberevő, kegyetlen, félelmetes és vérszomjas bestiának bélyegzi meg a vízi világ csúcsragadozóját.

Ezen cikk keretein belül nem feladatom, hogy megcáfoljam az állatot néha jogosan, de legtöbbször teljesen jogtalanul körülvevő sztereotípiákat, sokkal inkább a Majesco frissibe megjelent játékáról lesz szó. A Jaws Unleashed a már több mint 30 éves film ötlete nyomán készült, lássuk hát most, hogy mit tudtak kihozni Spielberg klasszikusából a készítők.

Jaws Unleashed - Magyar Fejlesztésű Játékok

A játékban a ragadozót irányítva kell borsot törni az emberek és a tenger lakóinak orra alá. A Majesco produktuma bár a filmre épül, mégsem követi annak pontos történetét, ugyanis az az emberek szemszögéből közvetítette az eseményeket. Most Jaws, vagyis a Nagy Fehér Cápa bőrébe kell bújunk, de mind a szereplők, mind a helyszínek visszaköszönnek a hollywoodi szupermoziból. A helyszín ismét Amity Island, ahol a július 4-i ünnepségre készül a város, Martin Brody rendőrfőnök pedig szeretné minél hamarabb hidegre tenni kopoltyús barátunkat, garanciát adva ezzel az ünnepek biztonságos lebonyolítására. Cruz Ruddock cápavadász és Michael Brody tengerbiológus ered a nyomunkba, de csakhamar rá kell jönniük, hogy bizony nem is lesz olyan könnyű feladat ennek a hatalmas állatnak a nyílpuskavégre kapása.

Jaws Unleashed - Magyar Fejlesztésű Játékok

A játék fejlesztését a korábban Novotrade néven ismert magyar Appaloosa Interactive végezte, akiknek az Ecco The Dolphin sorozatot is köszönhettük. A srácoknak tehát volt már több mint 20 év tapasztalatuk a tengeri világ képernyőkre varázsolásában, de most bizony csúnyán leszerepeltek. Hamarosan megnézzük a Jaws rengeteg rossz és néhány jó tulajdonságát, de előtte lessük meg, hogy hogyan épül fel a játék, és mire is vagyunk képesek a cápa szerepében.

Miután sikeresen leromboltuk a börtönünkként funkcionáló aquaparkot, Amity Island partjainál találjuk magunkat. Ha a történetet szeretnénk követni, akkor elindulhatunk, hogy szembe szálljunk a tengert szennyező ipari nagyvállalattal, felzabáljunk néhány strandolót és elvégezzük a többi, úgynevezett story-based küldetést, de lehetőségünk van még kötetlenül úszkálni is. Ha nem akarjuk magunkat elkötelezni a forgatókönyvnek, akkor a sziget körül rengeteg mellékküldetést találunk, amivel remekül el lehet lenni. Itt gyűjthetünk pontokat és tárgyakat (ezekről majd később), és itt bonyolódhatunk különböző kisebb erőpróbába is.

A cikk folytatódik itt: Gamekapocs – Jaws Unleashed teszt

Válasz írása

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑