Ghostbusters: The Video Game

Fejlesztő: Zen Studios
Megjelenés éve: 2009

A Ghostbusters: The Video Game nem egy tökéletes darab, de látszik benne, hogy akik készítették szerették a sorozatot és igyekeztek egy hangulatos játékot összehozni. Szóval ez a DS-re készült darab New York City utcáira vezet minket, ahol hatalmas meglepetésre nem mást fogunk csinálni, mint szellemekre vadászni!

A játék motorja gyors és megbízható, és míg igazán lenyűgöző látvány amikor az autóban ülünk, sajnos az irányíthatóság nagyon gyengére sikerült.
A stylus-al vezérled a protonágyút, így már csak egyetlen kezed marad arra, hogy kanyarodj-gyorsíts-fékezz és mindez a D-pad-en kapott helyet.
Tartani a felfele nyilat, hogy gyorsítani tudj de közbe kanyarodni is, minden csak nem kellemes érzés. Emellé jön, hogy az AI által irányított autók igen furcsán és kiszámíthatatlanul viselkednek időnként. Sajnos az Ecto-1 nem csak a csaták során sérül, hanem az ütközésektől is és ezzel szépen lassan csökken a maximális sebessége.
Miközben pedig időre próbálunk szellemeket vadászni és midnennek nekimegyünk, az ujjunk állandóan lecsúszák a gázról és közbe mindenki nekünk jön… nos nem ez a játékrész a Ghostbusters The Video Game erőssége.

Ghostbusters-The-Video-Game-DS---Magyar-Fejlesztésű-Játékok
Ghostbusters The Video Game DS – Magyar Fejlesztésű Játékok

Az igazán jól eltalált játékmeneti rész akkor köszön be, mikor kiszállunk az autóból és gyalogosan indulunk begyűjteni az ektoplazmát és levadászni pár szellemet.
Az akció az alsó képernyőn kapott helyet. A D-pad segítségével irányítod a kiválsztott karaktered, míg a többiek követnek téged. A parancsok kiadása is nagyon egyszerű, így bármikor szólhatunk nekik hogy várjanak ahol vannak, vagy kövessenek ismét.
A karakterek különböző tulajdonságokkal és felszereléssel rendelkeznek, ahol a játék beemel egy kis RPG elemet is. A skilljeinket minden küldetés után tudjuk fejleszteni a főhadiszálláson.

A harcok jól működnek, de közel sem tökéletesek. Ennek fő oka, hogy a kamera teljesen fixen követi a karaktereket felülnézetből. Ezen módosítani nem tudunk semmilyen formában és ez okoz olyan helyzeteket, hogy láttuk merre menekült a szellem és lövünk az irányába hátha meghal. Többnyire így néz ki egy csata… Illetve érdemes megemlíteni azt is, hogy ugyanígy bármikor a semmiből előbukkanhat egy újabb szellem ami méterekre állt tőlünk csak nem láttuk és máris fekszik a teljes csapat.

Összeségében a Ghostbusters The Video Game egy szórakoztató darab, de egy kis finomhangolás még ráfért volna.

Válasz írása

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: