Crusaders: Thy Kingdom Come

Fejlesztő: Neocore Games
Megjelenés éve: 2009

Gamestar: Lévén egy valós idejű csataszimulátor stratégiai játék, nem várhatunk el 100%-os pontosságú történelmi hűséget. Igen, jól olvastátok, csataszimulátor – mint a Total War sorozat a sorozatban, ahol a csatákat lépésről lépésre kellett lejátszani. A fő különbség az, hogy itt „csak” a csaták vannak a játékban. A kampány egyes lépései közötti tábori menedzsmentet leszámítva, a játék nem áll másból, mint csaták sorozatából, no és persze sztoriból, de ez manapság alap. Ez azt is jelenti, hogy nincs külső térkép, nincs makromenedzsment, nincs diplomácia stb. Ahogy ezt a Total War sorozatban megszoktuk – csak a harc az, amire koncentrálnunk kell.

Crusaders - Thy Kingdom Come - Magyar Fejlesztésű Játékok

Egy adott térképen elég sokféle feladatot kaphatunk, amelyek ettől a kijelentésemtől függetlenül javarészt a „foglald el ezt és tartsd meg” kategóriába tartoznak. Azonban érdemes jól elolvasni a küldetések szövegeit, hiszen a térképen nem minden ellenséges egység látható. Ügyesebb és okosabb játékosok tökéletesen tudni fogják, hogy egy „tartsd meg” utasítás esetén nem sétálunk tovább a sereggel, mert előugrik majd valahonnan egy ellenséges csapat, aztán az adott tereptárgynak annyi… – mehetünk vissza, és újra görcsölhetünk vele.

Crusaders - Thy Kingdom Come - Magyar Fejlesztésű Játékok

Szerencsénkre a kampány első küldetése egyben egyfajta tutorial is, hiányoltam azonban a „gyengébbeknek szánt” interaktív tutorialt, amelyből kezdő stratégák jobban megtanulhatták volna, mi az előnye annak, ha lovasokkal rohamozunk, ha íjászokkal lövöldözünk stb. Ezeket kis ablakban elmagyarázza a program, azonban – gyakorlat teszi a mestert – meg lehetett volna mutatni. Persze az első lépés a kampányban nem olyan nehéz, szóval, elvileg aki sosem játszott ilyennel, az is teljesíteni tudja minimális odafigyeléssel.

Válasz írása

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑