Arcan

Fejlesző: Elder Games
Kiadás éve: 2009

Játékfejlesztés.hu: Az Arcan története egy sci-fi közhelyből indul, és egy szövevényes történetté lesz. Az alaphelyzet szerint a játékos egész életében arról álmodott, hogy ő legyen az Irányító, aki az emberiségért harcoló droid hadsereget vezeti. A kinevezés a játék elején meg is történik, ám az események egészen máshogy alakulnak, mint ahogy azt az Irányító várta: mint kiderül, csupán szükségből nevezték ki, mert különös lények jelentek meg az emberiség egyetlen megmaradt kolóniája, az Arcan Central közelében. A játékos lidérces víziókat lát, és a különös események végkifejleteként egy egészen váratlan fordulat következik be… No de ehhez végig kell játszani a játékot.

Arcan - Magyar Fejlesztésű Játékok

A játékmenet

Az Arcan játékmenete elég egyedi, még akkor is, ha a különféle játékelemeket már mind láthattuk valahol, valamilyen formában. A képességek fába rendeződése, illetve főképességekhez való csatolása, ezek mind-mind alap RPG elemek. A körökre osztottság, és a több harcos irányítása, illetve adott esetben előállítása, ezek a legtöbb nagytérképes körökre osztott stratégiai játékban így működnek. A két egység összeolvasztását eredeti ötletnek tartom, mivel az Arcanban egy fajon belül bármely két különböző egység összeolvadhat egy újabbá, és ekkor képességeik is kombinálódnak, új képességet is teremtve ezzel.

Az Elder_Games

Lord_Crusare: Lord_Crusare vagyok, az Elder_Games fejlesztője, habár nekem furcsa ez a cím, mindössze öt éve programozom. A különös az, hogy először egyáltalán nem is érdekelt a téma. Mikor először csapatot „alapítottam”, csak rajzoltam, ötleteltem, zenéket szereztem, és megcsináltam a hangokat. A programozó egy másik srác volt (Györök Péter, az Arcan multis kódjának elkövetője ). Ám mikor együtt dolgoztunk, nem voltunk olyan gyorsak, mint azt én szerettem volna, így elindultam a rögös úton, és magamtól kezdtem kódolni. Kezdetben csak egyszerűbb dolgokat, de később sok műfajjal megpróbálkoztam. Hamar rájöttem, hogy az ötletek kivitelezésénél sok kompromisszumot kell kötni, főleg mert az ötleteim mindig túl bonyolultak voltak .
Az Arcan-t tekintem a jelenlegi csúcsnak. Bár természetesen van hová fejlődni (mindig van hová), erre a játékra módfelett büszke vagyok, különösen azért, mert itt kötöttem a legkevesebb kompromisszumot, és a játék tulajdonképp úgy néz ki, ahogy „megálmodtam”.

Arcan - Magyar Fejlesztésű Játékok
Arcan – Magyar Fejlesztésű Játékok

Käy Vriend: „Hi my name is Käy and I’m a proud member of the ARCAN dev. Team. I first met Ede on the genetica forums ( this is a texture creator program ), he requested a texture I made and I said: ”well I can make more if you like”, that was the start of our great collaboration, he told me about the project and I was immediately interested and eager to join, the result is a highly addictive and visually impressive game. My part is most of the graphics (like most of the textures, two models (spawner of the serpents, and a droid tank) and some particle effects). My first motivation to become a games artist was that I love to make my work as convincing as possible, not necessary realistic, but the sight of the screen should be believable.
In the future Ede and I will continue to work together on great projects, and I hope that many of you will try out what we are working on.”

„Üdv, a nevem Käy, és az Arcan fejlesztőcsapatának büszke tagja vagyok. Edével először a Genetica fórumokon találkoztam ( ez egy textúrakészítő program ), és egy képet kért, amit el is készítettem, és miután azt mondtam: ”készíthetek többet is, ha tetszik”; nos, így kezdődött remek együttműködésünk, elmondta, milyen projektet készít éppen, amely engem azonnal érdekelt, és csatlakoztam is a készítőkhöz, az eredmény pedig egy nagyon addiktív, vizuálisan impresszív játék lett. Az én érdemem ebből igazán csak a grafika egy része (a legtöbb textúra, két modell ( a Serpentek születőhelye, és egy droid tank), illetve néhány particle effekt). Azért akartam játékkészítő lenni, mert szeretem a munkáimat olyannyira meggyőzőre készíteni, amennyire ez lehetséges, ez persze nem feltétlenül jelent egyet a realisztikus ábrázolással, de mindenképp hihető legyen, amit a képernyőn látunk.
A jövőben továbbra is együtt fogunk dolgozni Edével remek projekteken, és remélem minél többen fogjátok kipróbálni, amiken dolgozunk.”

Játékfejlesztés.hu 2007

Arcan - Magyar Fejlesztésű Játékok

Válasz írása

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑