The Incredible Adventures of Van Helsing II

Metascore: 77
Fejlesztő: Neocore Games
Megjelenés éve: 2014

GameChannel:  Valamiért mindig is vonzódtam a dark fantasy dolgokhoz. Tudjátok, vámpírok, orkok, ogrék, különféle szellemek, boszorkányok, átkok, rontások, élőhalottak meg a többi klisé. Drakula grófot és díszes kompániáját nyilván nem kell bemutatnom, mint ahogyan tesztünk főszereplőjét, a derék Van Helsing professzort sem. Ha pedig ezt az egészen sötét mesét játék formájába öntik, ráadásul hazánk fiai, abból csak jó dolog sülhet ki, nem?

The Incredible Adventures of Van Helsing II - Magyar Játék
The Incredible Adventures of Van Helsing II – Magyar Játék

Ez a turmix pedig nem lett más, mint az relatíve sok epizódot megélt The Incredible Adventures of Van Helsing, aminek második iterációja látogatott el tesztlaborunkba, egészen pontosan annak konzolos portja. Bevallom, bármilyen jól hangzik a bevezetőben említett műfaj, őszintén tartottam ettől a sajátos ízű Diablo klóntól, ugyanakkor vártam is, mivel a stílus kedvelői nincsenek jóllakatva a drága Sony masináján.

Miután nem kevés órát beleöltem a játékba (és próbáltam elkerülni a PC-s változatról alkotott teszteket) az egyik szemem sír, a másik pedig nevet. Sír azért, mert technikailag elképesztően középszerű, már-már kifejezetten gyenge darabról beszélünk, ráadásul a körítést, a misztikumot leszámítva túl sok eredetiséget nem vonultat fel.

The Incredible Adventures of Van Helsing II - Magyar Játék
The Incredible Adventures of Van Helsing II – Magyar Játék

A másik oldalról viszont egy rendkívül szórakoztató aura lengi körbe, ami ideig-óráig képes feledtetni a ronda negatívumokat. Nem emlékszem például arra, hogy egy videojáték esetében mikor nevettem utoljára ennyit. Annyi utalás, odaszúrás található a Van Helsingben, hogy simán lehetne egy jó kis gag gyűjteményt összerakni ezekből.

A történet nagyjából ott folytatódik, ahol az első részé befejeződött. Miután legyűrtük Fulmigatit, valaki ránk robbantja az egész kócerájt, mi pedig egy nagy rakás kő alatt térünk magunkhoz, valahol Borgova város pincéjében. Roppant szórakoztató kísértet barátnőnk persze már most elkezd cinkelni minket, majd pedig a semmiből feltűnik a titokzatos Hetes Számú Fogoly, aki valamilyen ismeretlen oknál fogva segít hőseinknek.

A cikk a Gamechannel oldalán folytatódik: The Incredible Adventures of Van Helsing II

Válasz írása

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑