Az első HUNDzsem játékai

Véget ért az első HUNJam… vagy HunDzsem. Egyszer biztos véglegesedik, hogy melyik forma a megfelelő 🙂 A lényeg viszont, hogy öt nagyszerű játék született. A 48 óra alatt készült alkotásokat egy nagyon kellemes este keretében együtt próbáltuk ki az InGame Gamer Bárban. Ki lettek osztva a díjak is + volt aki már javított verzióval is érkezett, amit a zsűri már a verseny keretében nem értékelhetett, de mindenképpen örültünk neki, hogy egy működő játék lett végül belőle!

AntRow

A játékban először csak egyetlen hangyát irányítva kell összegyűjteni ágakat és leveleket, hogy hidat építs magadnak a víz felett és tovább tudj jutni. Később viszont egyre több hangya csatlakozik hozzád különböző képeségekkel. Van aki harcolni tud, van aki nehezebb tárgyakat tud felvenni. A cél pedig hangyaként egyértelmű: eljutni a piknikezőkhöz mert az maga a kánaán!

Letöltés: https://blackgobygames.itch.io/ant-row

Bullshit is stronger together

A közösségi média a közösségről szól, arról, hogy az emberek együtt vannak, együtt találnak ki marhaságokat, amiket megosztanak egymással, néha még összeesküvés elméletet is szőnek, vagy megtámadják az 51-es körzetet. Éppen ezért, Elon Musk próbálja összeszedni a twitter fanokat, viszont ez annyira nem könnyű, mivel a Redditorok hasonlóképpen cselekednek!

Gameplay: Elon Musk lefotózása után a twitter fanok őt fogják követni, és posztolni a sok marhaságot, amivel meg tudnak fertőzni másokat. Minden körnek van egy célja, például 50 követő összeszedése, vagy ugyanez időre.

Készítők: Luis Laczky; Zsolt Bajai; Marcell Attila Dávid

Itt tudjátok kipróbálni (mobilon érdemes játszani!): https://dam001.itch.io/bullshit-is-better-together

Event Horizon Together Sagittarius A*

A játék abból az ötletből indult ki, hogy egy műhold kering a föld körül, és két játékos egymással koordinálva küld jeleket. Már az ötletelés során felmerült, hogy ez egy hasonló technika, mint amivel 2019-ben és 2022-ben asztrofizikusok fényképet tudtak készíteni fekete lyukakról.
A koncept egyszerűsége miatt elég gyorsan összeállítottunk egy minimal viable productot, amiben még csak az időzítés volt a kihívás mindkét játékos számára. Ekkor kiderült, hogy az egyik bővítésre felvetett ötlet (a földi állomások játékosa szavakat gépeljen be) elég egyszerűen implementálható, és még érdekesebbé teszi a játékmenetet. Ezzel már le is tisztázódott a központi mechanikánk, és a továbbiakban a narratív rendszerrel, a game feellel/player feedbackekkel, audiovizuális szépítéssel tudtunk foglalkozni.
A limitált scope miatt jó tempóban, fegyelmezetten, és magunkat nem túlhajtva tudtunk dolgozni. Az utolsó néhány órában kellett kicsit felpörgetnünk magunkat, de ez sem vezetett scope cuthoz vagy túl sok stresszhez.
Bár mindannyian találnánk részleteket, amiken szívesen finomítanánk (ami valószínűleg minden fejlesztés végén előáll), azt elmondhatjuk, hogy elégedettek vagyunk a végeredménnyel.

Készítők: Erdős Tamás, Gaál Krisztina, Herczeg Dániel, sztrovacsek

Letöltés: https://daniel-herczeg.itch.io/event-horizon-together-sagittarius-a

Get yourself together

A játék alapvető ötlete az volt, hogy a személyiséged szétdarabolódott és próbálod újra megtalálni önmagad. Így minden egyes pálya végén egy-egy új képességre teszel szert és végül újra tudsz ugrani, támadni és hasonlók. Az elkészült verzióban jelenleg még az ugrás képessége sincs meg a játékosnak, csak lefele kell esni és dashelni okosan.
Irányítás: AD – mozgás, Shift – dash

Letöltés: https://matet2001.itch.io/get-yourself-together

Infinite Deep Divided

Mágus nő és harcos nő testvérpár besétálnak egy portálba és egy dungeonban találják magukat, de mindketten a dungeon más-más szobájában. A cél, hogy az ellenségeken átverekedve és puzzlek megoldásával, visszataláljanak egymáshoz. A két karakter helyet tud cserélni, viszont egy helyszínen nem tudnak egyszerre tartózkodni. Bizonyos puzzlek csak egymás segítségével oldhatóak meg.

Az első verzió amit teszteltünk még sajnos nagyon sok sebből vérzett, de az Ingame-es estén összerakták a buildet és végül végig tudtuk játszani a játékot! 🙂

Letöltés: https://lua-aki-van.itch.io/idd

Az első HUNJam díjazottjai

A JAM-en készült játékok között díjakat és velük nyereményeket fogunk kiosztani:
JAM Best – A legjobb játék: AntRow
JAM Beauty – A legszebb grafika: Infinite Deep Divided
JAM Innovator – A leginnovatívabb játék: Event Horizon Together Sagittarius A

Válasz írása

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: