„Számomra a Silent Hill 2 jelenti a horrorjátékok alfáját és omegáját” – Interjú a Remorse: The List fejlesztőjével

Playdome: Tavasszal érkezett meg PC-re a Remorse: The List horrorjáték, amelyet egy kis indie csapat készített. A közelgő konzolos megjelenés kapcsán a fejlesztőcsapat magyar tagját kérdeztük a játékról.

Először is röviden mutatkozz be/mutasd be a csapatot légy szíves – mikor kezdtél játékfejlesztésbe, és mik voltak az eddigi főbb állomások (munkahely, játék stb.) pályafutásod során?
Sziasztok! Ifju Péter vagyok, és körülbelül tizenkét éves korom óta foglalkozom játékfejlesztéssel és grafikával, leginkább hobbi szinten. A csapatunk elég aprócska, mindössze ketten vagyunk benne barátommal, Daniellel, akivel körülbelül öt éve találkoztunk az Epic Games fórumán. A munkamegosztás viszonylag egyszerű elveken alapszik: én csinálok mindent, ami grafikával kapcsolatos – ide tartozik a pályaszerkesztés, modellezés, design és animációk –, ő pedig a programozásért és a technikai jellegű feladatokért felelős, amiből nagyon sok akad egy ilyen játék fejlesztése folyamán.

Korábban főleg kisebb játékokkal és modokkal foglalkoztam, azon belül is a Half-Life 2 volt a specialitásom. A Grey című total conversion horror modunk elkészülése és sikerei után úgy gondoltam, hogy megérett a dolog egy teljes játékra. Ekkor kezdődött a Remorse fejlesztése, ami aztán közel öt évig tartott apró, ám annál lelkesebb csapatunk számára.

James Sunderland pokoljárása mellett mely horrorjátékok inspiráltak még benneteket?
Azt hiszem leginkább a 2010 körüli modok világából jött a legtöbb inspiráció, amik akkoriban nagyon elütöttek a mainstream játékoktól. Itt sokkal bátrabban lehetett alkotni, és több, durvább eszköze volt a fejlesztőknek a történetek elmesélésére. Innen főleg olyan klasszikusokat emelnék ki, mint például az Afraid of Monsters vagy a Nightmare House 2, de nagyban inspirált minket a Condemned 1 és az Outlast is.

A teljes interjú itt olvasható: Playdome

Válasz írása

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: