22/23 interjú #15 Fubenalvo

Várady Zsolt mesél a Neon Wings-ről, a Neon Code folytatásáról és a The Wild Gentlemen-nél betöltött szerepéről.

2022 végén, 2023 elején felkerestünk számos hazai játékfejlesztőt és a videójátékokhoz kapcsolódó területek képviselőit, hogy meséljenek arról hogy telt az elmúlt időszak és mik a tervek a jövőre nézve.

2021-ben jelent meg legutóbbi játékod a Neon Wings. Hogy fogadta a közösség, milyen visszajelzéseket kaptál róla? Készült hozzá azóta valami újabb update, kiegészítő vagy van tervben?

Az utolsó kiegészítő ami készült a játékhoz az egy ünnepi DLC volt amivel bekerült egy új havas pálya egy óriási karácsonyfával a pálya közepén. Ezt lehet körberepkedni verseny közben. A játék fogadtatása pedig igazából olyasmi volt mint amire számítottam. Egy réteg játékstílus még kisebb rétegét céloztuk azzal, hogy minden irányba lehet mozogni. Természetesen örültünk volna, ha világsiker lesz de erre egészen kevés volt az esély. Ettől függetlenül nagyon büszkék vagyunk rá és újra nekikezdenék bármikor.

A Youtube csatornádon látni pár techdemo-t a NeonCode folytatásáról, tudsz erről mesélni bővebben? Van tervben más korábbi játékod folytatása?

A NeonCode folytatásának többször nekikezdtem illetve nekikezdtünk már. Ezek a prototípusok fent vannak youtube-on és az egyik verzió az itch.io oldalon is megtalálható Blue Tiger néven. Utóbbi nagyon nehezen végigvihető, sok helyen elakadhat az ember. Inkább afféle techdemo volt. Arra viszont jó volt, hogy a Blue Tiger-ből nőtte ki magát egy másik játék protója, amin aztán a mai napig dolgozunk a TWG csapatával.

A játék egy hetvenes évek hangulatát idéző immersive FPS lesz. Nem kisebb címekre lövünk játékmenetben mint a Half-Life, vagy a Bioshock. Remélhetőleg fel tudunk majd nőni a saját elvárásainkhoz, mert azok nem kicsik! Ha valakit érdekel, hogy hogyan áll a projekt, kövessen be twitteren és időnként felkerül belőle egy-egy videó vagy kép.

A NeonCode mellett, illetve a fejlesztői csoportodban feltűnt idén egy Railroad Tiles prototípus, hol tart ez a projekt most?

A Railroad Tiles egy kis gyakorló project. Igazából felbosszantottam magam, hogy nem találok olyan vonatos tycoon játékot ami nekem tetszik, így elkezdtem egy sajátot írni. Mellette pedig kellett a gyakorlás is, hiszen akkoriban nem fejlesztettem játékot aktívan és kezdtem kiesni a ritmusból. Egyszer talán folytatva lesz, de annyi futó project van jelenleg, hogy egész biztosan nem az elkövetkezendő egy-két évben.

2022 eleje óta a The Wild Gentlemen-t erősíted, milyen pozicióban vagy ott, min dolgozol?

A névjegykártyámon programozó / tech artist áll. Mindkét címhez igyekszem felnőni, de sosem vagyok elégedett a munkámmal. Szóval, hogy mennyire vagyok jó ezekben, erre talán a többiek tudnának válaszolni. Elsősorban a fent említett immersive FPS-en dolgozom, de mellette besegítek prototípusokat gyártani más be nem jelenetett projekteken. Kicsit nehéz ezekről most beszélni, mert még minden top secret. Remélhetőleg jövőre már több oldalnyit áradozhatok róluk!

Látva, hogy milyen aktívak a hazai fejlesztőcsoportok, tervben van a Games Bond felélesztése?

A Games Bond nem hiszem, hogy újraindul. Számomra arról szólt az a projekt, hogy kicsit kilépjek a komfortzónámból. Meg akartam tanulni emberek előtt beszélni anélkül, hogy gyomorgörcsöm lenne és ezt sikerült is összehozni. Emellet pedig megtanultam, hogy a pedagógus szakma iszonyat nehéz. Kitalálni a tananyagot, felkészülni az órákra és aztán egész nap beszélni emberek előtt… Sokkal fárasztóbb mint gondoltam. Mindezt úgy, hogy én felnőtteket tanítottam akik fizettek érte, hogy ott lehessenek és figyeltek végig. Ezt így végiggondolva minden tiszteletem a volt tanáraimé!

Az iskola pedig azért nem valószínű hogy újra elindul, mert a tulajdonos is inkább a régebb óta és nagyon jó futó zenei producer iskolájával van elhavazva. Nagyon lelkesen indultunk neki a Games Bondnak, mert ő is mindig szeretett volna ő is játékot fejleszteni, de egyszerűen nem volt rá elég idő és erőforrás, hogy ezt jobban csináljuk. Így sajnos nem volt értelme folytatni.

A többi 22/23 interjúnkat itt találod meg.


Ha tetszik amit csinálunk és szeretnél hozzájárulni, hogy a blog még sokáig működjön és reklámmentes maradjon, akkor támogass minket Patreon-on.


Kövess minket azon a felületen, amit a legszívesebben használsz:
Discord, Facebook, Facebook csoport, Instagram, Twitter, RSS

Az aktuális hazai játékokhoz és játékfejlesztéshez kapcsolódó események naptárját itt találod.

Válasz írása

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑