Bezár a Gameloft budapesti irodája

Több mint 10 év után váratlanul bezár a francia vállalat itteni irodája.

HVG: Másfél hete még Magyarország legnagyobb játékfejlesztői konferenciáján, a Budapest Game Dev Dayen adtak elő a Gameloft játékkiadó fővárosi irodájának munkatársai. (A cég az esemény kiemelt partnere is volt.) Néhány nappal később, március 1-jén közölték velük, hogy megszűnik a munkahelyük, a francia vállalat felszámolja magyarországi bázisát.

A 2012 óta működő Gameloft Budapest mintegy kilencven embernek adott munkát. Az elmúlt években olyan játékok készültek a Közraktár utcai stúdióban, mint a City Mania vagy éppen a Dragon Mania Legends – utóbbi több mint 50 millió letöltéssel a Gameloft legsikeresebb címei közé tartozik. De ez a kiadó áll az egyik legismertebb autós játéksorozat, az Asphalt, valamint több, a Disney és a Marvel világában játszódó mobiljáték mögött is.

A Gameloft január 4-én jelentette be vezérigazgató-váltását. Az új vezetőként porondra lépő Alexandre de Rochefort akkor úgy fogalmazott: egy új korszak kezdődik a Gameloft életében, és „elképesztően örül”, hogy a „reorganizációt” végrehajtó csapat segítségével, és a Vivendi mint anyavállalat bizalmát élvezve irányíthatja a céget.

Válasz írása

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: