Land Above Sea Below

Fejlesztő: Glasscannon Studio
Megjelenés éve: 2023
Hungame pont: 76

Merülj el az örök ősz nyugodt világában, ahol az a cél, hogy saját építésű szigeted a lehető legokosabban építsed és bővítsd, nehogy elmossa az egyre emelkedő tengerszint. A Land Above Sea Below a tájépítő, puzzle és stratégiai műfaj finoman hangolt keveréke, szórakoztató és állandó kihívásokkal teli játékmenettel, ugyanakkor kellemes és nyugodt légkörrel.

Csak a képzeleted szab határt – a végtelen variációjú elérhető, procedurálisan generált csempéből megépítheted álmaid szigetét. Építs fenséges erdőket, lépcsőzetes folyókat és szép falvakat.

Szinergiák jöhetnek létre a megfelelően elhelyezett csempecsoportokon keresztül, így az egész szigeted pozitív hatással lehet egyetlen lapka elhelyezésére. Ezt a játék legelejétől érdemes szem előtt tartanod!

A fejlesztővel, Takács Péterrel interjút is készítettünk, amit itt olvashattok: 22/23 interjú #6 Glasscannon Studio

Az előremutató stratégia a siker kulcsa. Gondos tervezéssel hasonló, egymással kölcsönhatásban lévő lapokat helyezhet el a lehető legjobb helyen. Ezek az interakciók magasságnövekedést eredményeznek, és értékes pontokkal jutalmaznak, amelyeket a játék során alapvető segédeszközökre lehet beváltani. Bizonyos pont szintek elérésével különféle jutalmakat szerezhetsz meg, például extra lépéseket a szezonban, tengerszint csökkenést vagy akár egy új őszfát.

Az árvíz minden évszak végén jön. Biztosítanod kell, hogy a szigeted – vagy legalábbis a kezdőlapkája, amelyen az ősz fája nő – biztonságos távolságban legyen a tengerszinttől.

  • Procedurálisan generált lapkák – korlátlan számú, procedurálisan generált lapkád lesz, amelyeket a térképre tehetsz. Ez a módszer biztosítja, hogy minden sziget, amit létrehozol, és minden új játék, amit játszol, egyedi és megismételhetetlen lesz. Őszi ligetek, folyók, sziklás hegyek, erdők, falvak és tengeri tárgyak foglalják majd el a térképet.
  • Szigetbővítmények – amint előrébb jutsz a sziget bővítésében és a térképen felfedezetlen területek felfedezésében, magányos, apró szigetekbe ütközhetsz. Ha összekapcsolja velük a fő szigetét, ezek a szigetek (lapkái) a földedhez kapcsolódnak.
  • Végtelen játékmód – a célod az, hogy életben tartsd a Tree Of Fall-t. Amíg ez a lapka a tengerszint felett van, a játék folytatódik. A játék hossza csak attól függ, hogy meddig tud túlélni.
  • Minimalista stílus – precízen kézzel készített gyönyörű biomokat keltettünk életre a játékban, az általunk nagyon kedvelt minimalista stílusban.

Steam: Land Above Sea Below


Ha tetszik amit csinálunk és szeretnél hozzájárulni, hogy a blog még sokáig működjön és reklámmentes maradjon, akkor támogass minket Patreon-on.


Kövess minket azon a felületen, amit a legszívesebben használsz:
Discord, Facebook, Facebook csoport, Instagram, Twitter, RSS

Az aktuális hazai játékokhoz és játékfejlesztéshez kapcsolódó események naptárját itt találod.

Land Above Sea Below” bejegyzéshez egy hozzászólás

Új írása

Válasz írása

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑