22/23 interjú #6 Glasscannon Studio

Takács Péter mesél a Carebotz utóéletéről, a Land Above Sea Below fejlesztéséről és a Big Indie Pitch megnyeréséről

2022 végén, 2023 elején felkerestünk számos hazai játékfejlesztőt és a videójátékokhoz kapcsolódó területek képviselőit, hogy meséljenek arról hogy telt az elmúlt időszak és mik a tervek a jövőre nézve.

2021 májusában jelent meg a Carebotz, mi a helyzet most a játékkal? A switch-es verzió után történt még valami fejlesztés, update? Mi az utóélete a játéknak azóta?

A Carebotz fejlesztése a Nintendo Switch-es 2021. decemberi release után befejeződött. 2-3 patch még érkezett hozzá, de aztán már nem foglalkoztam vele, sajnos nem ért el egyik platformon se komolyabb számokat, de tapasztalatnak ennek ellenére nagyon kifizetődő projekt volt.

Hol tartotok a Land Above Sea Below-val? Mi történt az idei fejlesztés alatt? Mikor érkezik az early access? Mi a terv jövőre?

A Land Above Sea Below-val idén januárban kezdtem el foglalkozni, akkor még egyedül. Év közben 4 főre bővült a csapat. Csatlakozott egy barátom András, aki a kiadókkal való tárgyalásokban segít, Peter ‘rozmy’ Polgar aki főleg a játék UI design részét rakta rendbe, de egyéb játék design részekben is rengeteget segített eddig, és végül de nem utolsó sorban Buttinger Gergely, aki pedig a hangokat és a játék zenéjét hozza össze.

Menet közben volt egy sikeres Steam Next Fest szereplés, és megnyertük a Big Indie Pitch-et is a játékkal. Mivel sajnos a marketing része a legnagyobb gyengénk így jelenleg is kiadót keresünk (vagy valakit aki magáénak tudná érezni a feladatot). Ez egy teljes embert kívánó feladat és mi is érezzük, hogy vagy fejlesztünk vagy ezzel foglalkozunk.

2023 Q2-ben fog érkezni az Early Access, addig pedig szabadon kipróbálható a Steamen az ingyenes demója a játéknak. Nem szeretnénk sokáig EA-ben maradni így a tervek szerint a teljes verzió is meg fog jelenni 2023 végéig. A roadmapünket épp a napokban frissítettük, ezt a steam oldalunkon megtaláljátok.

A roadmap 2022.12.29-ei állása

Mesélnél egy kicsit a Big Indie Pitch-ről? Mikkel versenyeztetek? Mennyit kellett előadni? Mi lett ennek a hatása/eredménye?

13 játékot válogattak be a jelentkezök közül, azt nem tudom mennyien jelentkeztek. A játékok között voltak nagyon korai fázisban lévök, de már megjelentek is. A verseny úgy zajlott, hogy volt nyolc bíró volt, akik kiadóktól jöttek. A birókat négy csoportba osztották és mindenkinél volt 5 percünk, hogy pitcheljük a játékot. A többiek bemutatojat nem láttuk sajnos. Hatása az lett, hogy több megkeresést kaptunk publisherektöl és hozott wishlistereket is.

Van-e egyéb tervetek a jövő évre? Másik játék?

Terv az rengeteg van, ötlettel tele a padlás, de jelenleg erre a projektre van csak idő, hisz mind főállás, család és egyéb elfoglaltságok mellett csináljuk.

Köszönjük a lehetőséget!

A többi 22/23 interjúnkat itt találod meg.


Ha tetszik amit csinálunk és szeretnél hozzájárulni, hogy a blog még sokáig működjön és reklámmentes maradjon, akkor támogass minket Patreon-on.


Kövess minket azon a felületen, amit a legszívesebben használsz:
Discord, Facebook, Facebook csoport, Instagram, Twitter, RSS

Az aktuális hazai játékokhoz és játékfejlesztéshez kapcsolódó események naptárját itt találod.

Válasz írása

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑