Havonta jelentkező hazai GameJamek

Többször beszéltünk már arról, hogy ha valaki játékfejlesztésre adná a fejét, akár csak hobbi szinten, akkor a legjobb belépési lehetőség ebbe a világba az, ha GameJam-eken veszünk részt. Ezek az események akár zéró tudásról is fel tudnak építeni egy komoly hobbit vagy akár egy karriert. Idén pedig nagyon kedvező helyzetben vagyunk GameJam tekintetében, hiszen két havi rendszerességgel jelentkező GameJam sorozat is fut, a Havi Egy Játék (HEJ) és a JFOx1GAM!

Fontos, hogy év közben is nyugodtan csatlakozhattok ezekbe a GameJam sorozatokba és nagyszerű közösség tagjaivá válhattok mindkettő esetében! Aki pedig igazán keménynek érzi magát, akár havi két játékot is készíthet! 🙂


JFO×1GAM 2024
Aki esetleg nem tudná, az 1GAM a “One Game a Month (havi egy játék)” rövidítése. Ez egy remek kezdeményezés, mely arra bátorítja a fejlesztőket, hogy készítsenek egy játékot, minden hónapban. Tudom, mire gondolsz – “Ez lehetetlen!” Dehogy! Nem a következő AAA kasszasikert kell elkészíteni minden hónapban; a lényeg, hogy legyenek céljaid, legyél kreatív, és ami a legfontosabb: érezd jól magad.

A márciusi téma: Iskola/Tavasz
Bővebb információ: Discord | jatekfejlesztes.online JFO×1GAM 2024


HEJ Havi Egy Játék 2024
Idén is folytatódik a Havi Egy Játék gamejam sorozat. A HEJ (Havi Egy Játék) a nemzetközi 1GAM (One Game A Month) kezdeményezés köré épülő magyar közösség. A kihívás lényege, hogy a részvevők minden hónapban elkészítenek egy játékot az adott témára akár egyénileg, akár csapatban, és ezt bemutatják a havonta megrendezésre kerülő meetupon.

A márciusi téma: Rube Goldberg machine, Szabadság, Tömeg (Weight/Crowd)
Bővebb információ: Discord | Facebook

Válasz írása

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑