Új TOP50 Hungame, Metacritic, Mobygames és Steam listák + rendezhető teljes lista!

Egy ideje már szerettem volna kibővíteni és frissíteni a toplistákat az oldalon. Ennek eredményeképpen készült el négy új oldal és egy szabadon bárki által rendezhető, nyomkodható, nézegethető teljes játékos lista. Így átláthatóbb lett minden mint a korábbi rendszerben.

Az új listákat itt találjátok:


Azoknak akik szintén szeretnek listákat rendezgetni, vagy szimplán a többi helyzett is érdeklő őket, itt találjátok a spreadsheet verziót: Hungame.blog toplista spreadsheet
A pontok számítása:

  • Moby critic reviews: a mobygames által gyűjtött cikkek pontszámainak átlagolt értéke
  • Metascore: Meta pontszám. nagyon ritkán ha nincs meta pontszám de van valid user score, akkor azt használja.
  • Steam Wilson: Pozitív és negatív értékelések aránya a Wilson formulával használva. A wilson leegyszerűsítve annnyit tesz, hogy amire több szavazat érkezik annak az értéke közelebb áll az alap értékelés arányhoz, mint annak ami csak 1-2t kapott. Így súlyozva azt, hogy az 1000+ értékeléssel rendelkezdő 4.5ös játék ne ugyanannyi ponton álljon mint a 2 értékelésből 4.5 ponton álló
  • Hungame Népszerűség pont: A fenti három érték átlagolva. Természetesen amennyiben valamelyik érték nem létezik, azt nem vesszük a számításba semmilyen módon.

Ha tetszik amit csinálunk és szeretnél hozzájárulni, hogy a blog még sokáig működjön és reklámmentes maradjon, akkor támogass minket Patreon-on.


Válasz írása

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑